Nu kommer PMS-semlan – här kan du köpa den

Tre fjärdedelar av kvinnor i fertil ålder har drabbats av någon form av PMS. - Foto: Caroline Rosencrantz
Dela på Pinterest
16 februari är dagen med stort f äntligen här igen – fettisdagen. Nu lanserar Alexandra “Kissie” Nilsson PMS-semlan. Vad är det? Hur ser den ut? Var kan man köpa den? Vi har alla svar!

“Har du mens eller?” är en fråga som många kvinnor blivit ställda, och det är lika irriterande och felaktigt varje gång. Som om det inte vore nog med blödningarna är det ibland humöret som styr oss – och inte vi som styr över humöret...

För det första är inte mens och PMS samma sak. PMS är de ofta ovälkomna och okontrollerbara känslorna som kommer innan mensen och blödningarna. För det andra drabbar PMS 75 procent av kvinnor i fertil ålder. Om du lider av någon form av fysiska eller mentala symptom premenstruellt är du långt ifrån ensam och inget du ska skuldbeläggas för. 

Läs också: PMS och PMDS: Diagnos, symptom och behandling 

Alexandra Nilsson är en av alla som lider av PMS. Foto: Malin Göransson

Det är många som känner sig ensamma i sina erfarenheter av PMS och som upplever att de inte får det stöd och den förståelse de behöver från sin omgivning. Alexandra Nilsson är ett välkänt ansikte i sociala medier och en av Sveriges största influencers. I sina sociala kanaler pratar hon ofta om frågor kopplade till kvinnors hälsa och hon är även öppen och ärlig med att hon själv har PMS.

– Jag tycker att det är viktigt att vi pratar mer om PMS och de många olika symptom som drabbar den som har det. Jag upplever att PMS oftast inte tas på allvar och därför vill jag vara med och lyfta frågan, säger Alexandra Nilsson i ett pressmeddelande.

PMS-semlan – här finns den att köpa

Lagom till fettisdagen, då svenskarna äter sex miljoner semlor, lanseras PMS-semlan. Det blir nog inte svårt att känna igen den när du ser den. Vi kan tänka oss att det inte är många semlor som är formade som en livmoder och har en naturligt färgad rosa grädde!

Semlan hittar du hos Fabrique Stenugnsbageri Nybrogatan från och med den 16 februari. All vinst av försäljningen går till PMS-förbundets arbete, som arbetar för att öka förståelsen kring PMS. 

Dags att frossa i semlor!

På fettisdagen äter svenskarna sex miljoner semlor. Foto: Caroline Rosencrantz

Mer:

Sandwich med semla – då kan du köpa Hemglass-nyheten

11 situationer alla som har mens känner igen