Restauranger med bra drinkar i Stockholm: 10 tips

Älskar du också restauranger med bra drinkar? - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Letar du efter restauranger med bra drinkar i Stockholm? Modette har listat 10 restauranger med underbara cocktails som du inte får missa.

Ska du gå ut i vimlet och är nu på jakt efter restauranger i Stockholm med bra drinkar? Modette har listat 10 tips för dig som vill sätta smak och visuell upplevelse i fokus för din utekväll. 

Restauranger med bra drinkar

1. Asian Post Office (APO) – signaturdrinken Thai Basil

Asian Post Office har framför allt gjort sig kända för sin signaturdrink Thai Basil som är skapad av Robin Ogestadh and Anton Regnell. En fräsch, visuellt vacker drink med färsk basilika, kokos och toner av lakrits. 

Fast varför begränsa sig till en? Om du ska på restaurang med bra drinkar ska du ju såklart testa några olika! I så fall tycker vi du ska testa drinken "Ginger" när du ändå är där!

Adress: Regeringsgatan 66

2. Cadierbaren (Grand Hôtel) – eleganta drinkar med underbar servering

Alltså, har du inte beskt Cadierbaren på Grand Hôtel är det läge att göra det så snart du bara kan. Deras underbara drinkar har spännande smaker som verkligen får spela huvudrollen. Dessutom serveras de ofta i spännande glas. Lägg till underbar miljö så är det som upplagt för en dejt eller myskväll med bästa kompisen.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8

3. Lucy’s Flower Shop – "blomaffär" med cocktails

Kryp in i Stockholms mysigaste cocktailbar – Lucy's är det perfekta stället för dig som vill gå på restaurang med bra drinkar. Liknar inget annat ställe i Stockholm. Mm-mm-mm!

Adress: Arnoldshuset, Birger jarlsgatan 20

4. Goma Gastropub – eleganta drinkar

Det är mycket asiatiskt nu, men det passar ju cocktailconceptet så himla bra. Dels är maten underbar, och drinkarna eleganta och fyllda med smak. Är du dessutom noga med hur drinkarna presenteras är det Goma Gastropub du ska gå till!


Adress: Linnégatan 1

5. Restaurang Hantverket – omsorgsfullt och vackert

Här är stället för dig som vill gå på en riktigt härlig restaurang och samtidigt njuta av goda drinkar. Här läggs det verkligen ner kärlek och själ på allt som serveras, och du kommer få smakupplevelser som är omsorgsfullt framtagna. Du kommer förmodligen inte bli besviken, helt enkelt.

Adress: Sturegatan 15a

6. Häktet Vänster – säsongens råvaror i fokus

Ta vänster när du kommer till Häktet – så kommer du till Häktet Vänster. Går inte att bli så mycket mer hipstrigt än det. Mysig atmosfär, härlig stämning och mitt på söder. 

Adress: Hornsgatan 82

7. Pharmarium – snackisstället med sjuka drinkar

Förena upplevelse med smaksensation och ta er till Pharmarium. Det här stället har verkligen blivit en snackis tack vare sin spännande drinkmeny. Inspirationen är såklart hämtad från Stockholms första apotek och är ett speciellt ställe att besöka. Får helt enkelt inte missas!

Adress: Stortorget 7

8. Penny & Bill

Penny & Bill är öppet på morgon, lunch och kväll. Här kan du alltså både äta frukost och dricka drinkar! Riktigt mysig atmosfär med mumsiga drinkar att njuta av på fredagskvällen. 

Adress: Grev Turegatan 30

9. Surfers – kinesiskt i fokus

Surfers serverar underbar kinesisk mat och uuunderbara drinkar. Det går inte att känna sig mer urban än på det här stället. Varning. Det är skitsvårt att välja vilken drink man ska ta på den här restaurangen.

Adress: Norrlandsgatan 24,

10. Tiki Room – för dig som cravear tropiskt

Sveriges enda tikibar? Här har du en verklig, tropisk oas mitt i Stockholm. Kom hit under mörka halvan av året och glöm för ett par timmar att du befinner dig i världens kallaste, mörkaste land (typ). När du är på Tiki Room glömmer du helt bort det, vi lovar.

Adress: Birkagatan 10

Mer:

Negroni recept: white, klassisk, sbagliato och negroni aperol