Tågluffa genom Europa: Tips på rutter och hur mycket kostar det egentligen?

Tågluff genom Europa: Tips på rutter och hur mycket kostar det egentligen? - Foto: Pexels/Unsplash
Dela på Pinterest
En tågluff genom Europa är inte bara hållbar, utan även en flexibel och äventyrlig metod att uppleva kontinentens rikedom. Från de pittoreska landskapen i Skandinavien, till de historiska städerna i Centraleuropa, till de soliga stränderna vid Medelhavet – tåget är ditt pass till Europa. Läs mer här!

Att tågluffa genom Europa är ett underbart och hållbart sätt att resa på. Inte bara har du möjlighet att uppleva otroliga landskap och kulturer, men du bidrar även till minskade koldioxidutsläpp jämfört med att flyga. Här är några tips för din hållbara tågluff genom Europa.

Upplev Europa genom tågluffens rutter

Skandinavisk rundtur:

Börja din resa i Stockholm, ta dig sedan genom den vackra svenska landsbygden till Oslo, Norge. Från Oslo, res vidare till Köpenhamn, Danmark, via Öresundsbron.

Centraleuropeisk rundtur:

En annan populär rutt tar dig genom hjärtat av Europa. Starta i Berlin, Tyskland, och res sedan till Prag, Tjeckien. Från Prag, ta tåget till Wien, Österrike, och avsluta sedan i Budapest, Ungern.

Medelhavsresa:

För solsökare, starta din resa i Barcelona, Spanien, och res sedan längs kusten till Nice, Frankrike. Ta sedan tåget till Rom, Italien, för att uppleva den eviga staden.

Hur mycket kostar det att tågluffa i Europa?

Priset för en tågluff varierar beroende på hur länge du reser, vilka länder du besöker och vilken typ av tågpass du väljer.

Ett Interrail Global Pass är ett populärt val för tågluffar. Det ger dig möjlighet att resa i upp till 33 länder och priset börjar runt 200 euro för ungdomar och 260 euro för vuxna för 3 dagar resande inom en månad. För obegränsat resande under en månad ligger priset på cirka 400 euro för ungdomar och 600 euro för vuxna.

Kom ihåg att vissa tåg, som höghastighetståg och nattåg, kan kräva extra reservationer och avgifter.