​Träna hemma med hantlar – 4 enkla och effektiva övningar

​Träna hemma med hantlar – 4 enkla och effektiva övningar
​Träna hemma med hantlar – 4 enkla och effektiva övningar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Träning behöver inte alltid betyda ett besök på gymmet. Med ett par hantlar kan du skapa ett effektivt träningspass hemma. Här hittar du övningar som är perfekta att ta till när du tränar hemma med hantlar.

Hantlar är ett av de mest mångsidiga träningsredskapen du kan ha hemma. De är lätta att förvara, prisvärda och kan användas för att träna nästan alla muskelgrupper. Här är några tips på hur du kan träna hemma med hantlar.

Så kan du träna med hantlar hemma:

1. Bicepscurls

Träna dina biceps genom att hålla en hantel i varje hand och stå med fötterna axelbrett isär. Böj på armbågarna och lyft hantlarna mot axlarna, och sänk sedan ner dem igen. Utför 3 set om 10-12 repetitioner.

2. Tricepspress 

För att träna triceps, håll en hantel över huvudet med båda händerna, sänk sedan den bakom huvudet genom att böja på armbågarna, och lyft den sedan upp igen. Utför 3 set om 10-12 repetitioner.

3. Hantelpress för axlar

Träna axlarna: Sitt eller stå upp rakt med en hantel i varje hand vid axelhöjd. Pressa hantlarna uppåt tills armarna är helt utsträckta, och sänk sedan ner dem igen. Utför 3 set om 10-12 repetitioner.

4. Hantelknäböj

För att träna ben och rumpa, stå med fötterna axelbrett isär och håll en hantel i varje hand vid sidorna. Böj på knäna och sänk kroppen som om du skulle sitta på en stol, och stå sedan upp igen. Utför 3 set om 15-20 repetitioner.