Wilhelm från Young Royals – 4 saker om Edvin Ryding

Wilhelm från Young Royals heter Edvin Ryding
Wilhelm från Young Royals heter Edvin Ryding - Foto: Netflix
Dela på Pinterest
Edvin Ryding spelar Wilhelm i Young Royals. Men hur gammal är skådespelaren och hur började karriären egentligen? Här är allt vi vet!

Edvin Ryding är just nu namnet på allas läppar. I den populära Netflix-serien Young Royals spelar han ingen mindre än huvudrollen prins Wilhelm. I serien får vi följa Sveriges kungafamilj där Wilhelm flyttas till en internatskola kallad Hillerska. Där möts han av nya människor och skapar sig ett liv utanför alla förpliktelser som kommer med att vara kunglig. 

Det blir bråk, missuppfattningar, drama, känslor och såklart hemlig ungdomlig kärlek – något som blir extra krångligt när han plötsligt står som nästa arvinge.

Har du ännu inte sett serien? Här kan du få en sammanfattning: Young Royals: Allt vi vet om den svenska ungdomsserien

Edvin Ryding från Young Royals

Så vad vet vi egentligen om Edvin Ryding som spelar Wilhelm? Här har vi samlat allt!

1. Edvin Ryding – ålder och längd

Edvin är född 2008 och är idag 18 år gammal. Han är 180 centimeter lång. Enligt Actors in Sweden går Edvin på Anna Withlock Gymnasium i Stockholm, men verkar ha en tid kvar innan gymnasieutbildningen är färdig. 

2. Skådespelare i flera roller

Edvin Ryding har utöver sin huvudroll i Young Royals redan setts i flera stora serier. I Gåsmamman spelar han Linus Ek och i SVT-serien Älska mig spelade han karaktären Viktor.

3. Karriären började tidigt

Edvins karriär började redan som 5-åring när han fick sin första roll i thrillerserien "Mannen under trappan”. Det var nämligen när Edvins föräldrar skulle sälja en säng på Blocket och köparen råkade vara Maggie Widstrand som jobbade som rollsättare åt Sveriges television som de fick kontakt – och på det vägen är det. Det berättar Edvin i en intervju med Mitt i.

I Young Royals skådespelar han med Omar Rudberg – och komplicerad kärlek uppstår.

Foto: Johan Paulin/ Netflix

4. Edvin Ryding Instagram

Edvin finns såklart att hitta på Instagram där han har uppdaterat med bilder från inspelningarna av Young Royals. På Instagram heter han edvinrydings.

Mer:

You säsong 3 – då är det premiär på Netflix