Allt du behöver veta om "aesthetic style"

"Aestethic style" har blivit viralt på sociala medier.
"Aestethic style" har blivit viralt på sociala medier. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
"Aesthetic style" har blivit en viral modetrend på sociala medier. Men vad är det egentligen? Modeexperterna berättar vilka olika stilar det finns och ger tips på plagg. Se här!

Vad är "aesthetic style"?

"Aesthetic style" eller närmare bestämt estetisk stil är en trend som hämtar inspiration från tidigare modetrender. Dessutom är det en stil som hämtar inspiration från konst men även annat som kan tänkas vara fint att klä sig i. 

Hur ser "aesthetic style" ut? 

Denna stil har många olika kategorier. Däremot finns det några plagg som inte går att utesluta och det är bland annat rutiga skjortor, oversize t-shirts och sweatshirts, joggingbyxor, rutiga kjolar, byxor med vida ben och bikerdetaljer. 

Nedan förklarar vi olika typer av "aesthetic style"!

1. "Aesthetic art hoe style"

Denna stil är en kategori där plaggen speglar mångfald och kreativitet. Specifikt för Art Hoe-stilen är att man blandar grundfärger med mer intensiva nyanser. Tie-dye-tryck är ett av denna trends favoritmönster. Andra klädesplagg förknippade med Art Hoe-trenden är träningsskor och cykeltights. 

2. "Aesthetic vintage style"

Denna stil återspeglar mode från förr. Specifikt från 70- och 90-talet. Stilen inkluderar främst boyfriendbyxor jeanskjolar, turtlenecktröjor och t-shirt med tryck.

3. "Aesthetic indie style"

Den här stilen handlar om individualitet. Den vanligaste färgen som används är brun, från de ljusaste nyanserna som beige till de mörkaste. Dessa toner kompletteras ofta med andra färger som svart. Bomber, högmidjade och löst sittande byxor samt mocka- och jeanstyger är ett måste om du älskar den här stilen.

4. "Aesthetic grunge style" 

Grunge stilen är en lite mörkare och avantgardistisk stil som är inspirerad av 90-talet. Det är mycket plädtryck, nätstrumpbyxor, kedjor och stövlar som influerar den här stilen. När det kommer till färger är coola toner som grått och vitt avgörande för en äkta grunge-look.

5. "Aesthetic space style"

Här är stilen som inspireras av rymden. Plaggen är influerade NASA t-shirts, satintyg, metalliska toner och gnistrande accessoarer. 

6. "The aesthetic minimal style"

Minimalistisk stil inspireras av allt från högt till lågt, men på ett sätt som är klassiskt. Det är neutrala färger och enkelhet som styr denna typ av stil. 

Läs mer: 

Sommarmode 2022: Plagg, färger och material som trendar

Så väljer du säsongens badkläder – som passar din kroppstyp