Sy om ett par gamla jeans till en snygg jeanskjol – hett på Tikok just nu!

Sy om dina gamla jeans till en snygg jeanskjol!
Sy om dina gamla jeans till en snygg jeanskjol! - Foto: Iryna Khabliuk / Alamy, STELLA Pictures/ddp/abaca press.
Dela på Pinterest
Har du också ett par gamla jeans hemma som du aldrig använder längre? Se hit! Nedan hittar du en steg-för-steg-guide för hur du kan göra om dina gamla jeans till en trendig jeanskjol, både hållbart och snyggt. Dessutom är det en stor trend på Tiktok just nu!

Något som har trendat på Tiktok den senaste tiden är upcycling av gamla kläder, det vill säga att man återvinner och renoverar upp sina kläder, och under 2022 såg vi allt från upcyclade mini-kjolar, bandeau-toppar och benvärmare av det klassiska materialet – jeans. Detta är ett slitstarkt material som är väldigt snyggt och går både att dressa upp och dressa ned!

Sy om dina jeans – stor Tiktok-trend


[removed][removed]

En video som har cirkulerat på Tiktok dem senaste veckorna är denna av Amalie Bladt där hon syr om sina gamla jeans till en supersnygg jeanskjol. Videon har fått över en miljon visningar och har anammats av mode-älskarna på Tiktok, däribland Sofia Boman. Denna trend är perfekt för nutidens behov av ett mer hållbart mode som inte kräver att du behöver köpa något nytt, dessutom är resultatet så himla coolt! Plocka bara fram symaskinen, ett par gamla jeans och en sax! 

Så syr du om dina jeans – steg för steg

Steg 1: Ta fram ett par gamla jeans som du aldrig använder längre och sprätta upp innersömmen på båda sidorna. Lägg sedan jeansen platt på golvet. 

Steg 2: Om du vill ha en slits på framsidan, sprätta försiktigt upp grensömmen fram till gylfens söm. Lägg den längre delen ovanpå den andra delen så att de överlappar varandra och nåla sedan ihop delarna. Om du vill ha en slits på baksidan, lägg bara ihop delarna och nåla ihop dem.

Steg 3: Sy sedan ihop de olika delarna längs kanten. Klar!