Så hittar du din egen stil – enkla tipsen

Att hitta sin stil kan vara utmanande. Här är tips som kan hjälpa dig. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press
Dela på Pinterest
Har du svårt att hitta din egen stil? Lyckligtvis har vi samlat några tips som kan hjälpa dig på vägen till din personliga stil.

Att definiera och hitta sin personliga stil är en resa som involverar att förstå och omfamna ens unika smak och preferenser. Personlig stil, som är en spegling av ens identitet på utsidan, ger självförtroende och hjälper till att skapa en strukturerad garderob som reflekterar vem man verkligen är. 

Hitta ditt signaturdrag

För att hitta sin stil är det viktigt att förstå vilka klädsilhuetter som känns bäst enligt "Who what wear". Att ta bilder och använda spegeln är ett effektivt sätt att identifiera de plagg man bör fokusera på.

Många stilikoner har distinkta signaturdrag, såsom Rosie Huntington-Whiteley med hennes Khaite stickade klänning eller Anna Wintour med hennes solglasögon. Att hitta en egen signatur kan vara allt från en accessoar till en skönhetsdetalj. 

Ett framgångsrikt signaturdrag är något man kommer att älska under många år. För att ytterligare förstå sin personliga stil är det hjälpsamt att använda moodboards, antingen genom Pinterest eller genom att bokmärka looks på Instagram, vilket ger en kontinuerlig källa till inspiration.

Inspireras av Bianca Ingrosso – sno stilen

Skapa glädje

Det är även viktigt att vara medveten om vilka plagg som inte gör dig glad. Att undvika att haka på trender bara för att andra gör det är en nyckel till att skapa en mer personlig stil.

Istället för att bara fokusera på vilka färger som "passar" din hudton, välj färger som du älskar och som får dig att känna dig bra. Hitta inspiration från olika håll, inte bara kända stilikoner, men även från kollegor eller nya influencers.

När det gäller garderoben, föreslår en expert för Who what wear, att man bör sikta på att ha 50 plagg eller färre för att skapa en effektiv, organiserad garderob. Många stilmedvetna personer har en form av "uniform" för olika tillfällen, vilket inte behöver vara tråkigt utan kan varieras med unika accessoarer. 

Detta bör du göra om du är trött på din klädstil – men inte vill shoppa

Leta bakåt

Att inte bara se framåt mot nya trender, utan även att fokusera på klassiska garderobsobjekt, handla på vintagebutiker eller återförsäljningssajter, och hitta stilinspiration från olika årtionden är också viktigt.

För att ytterligare förbättra din personliga stil, bör du lära känna din kroppstyp och identifiera vilka färger och nyanser som passar dig bäst. Det kan vara användbart att dela upp din garderob i olika kategorier baserat på hur ofta du bär vissa plagg, vilket hjälper dig att förstå vilka typer av plagg och accessoarer du bör investera mer i.