Shoppa vintage från Rue Saint-Honoré till Marais

1 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. - Foto: Amanda Berg
2 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. - Foto: Amanda Berg
3 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. - Foto: Amanda Berg
4 av 7
Friperie, Rue du Temple. - Foto: Amanda Berg
5 av 7
Vintage Bar, Rue de la Verrerie. - Foto: Amanda Berg
6 av 7
Coiffeur, Rue des Rosiers. - Foto: Amanda Berg
7 av 7
Free'p'star, Rue de la Verrerie. - Foto: Amanda Berg
Dela på Pinterest
Vintage-guide i Paris. Modechef Amanda Berg befinner sig i Paris och passar på att botanisera bland stadens gator för att kunna dela med sig av det bästa från mode- och romantikens Mecka. Först ut - secondhand och vintageshopping!
Jag är för tillfället bosatt på Rue Saint-Honoré och bestämde mig för att gå från lägenheten till Marais, som enligt mig och många andra är ett av dem trevligaste "strosa runt"-områdena här i Paris. På vägen var planen att försöka inspektera samtliga gators utbud på vintage och secondhand. Sagt och gjort - här kommer min lilla guide till de trevligaste butikerna, från Rue Saint-Honoré till Marais.

Vertiges Vintage, Rue Saint Martin 83
- En butik som vid första anblick ser ut som en turistbutik i Thailand, men som, när man tittar lite närmre visar sig vara en extremt välfylld Vintage-butik i stil med Beyond Retro, fast mycket billigare. Priserna ligger på ungefär 5-60 euro och du hittar allt från gamla basketlinnen och Adidas-tröjor till Militärjackor, Burberry-trenchcoats och Skinnpajer.

Friperie, Rue du Temple
- Lite mindre butik men som är billig och har ett stort utbud av Levi's-jeans, jeansjackor, prickiga klänningar och skinnjackor. Du får betala ungefär 8-10 euro för ett par Levi's 501:or, och max 40 euro för en skinnjacka, men oftast mindre än så.

Vintage Bar, Rue de la Verrerie
- För den som vill hitta gamla dyrgripar från modehus som Yves Saint Laurent, Dior och Chanel är denna butiken som klippt och skuren. Det är långt ifrån billig secondhand-shopping, men istället en värld av svunna tider, dyra material och historia som inte bör försummas. Värd ett besök oavsett om du planerar att investera i en Chanel-väska från 60-talet, eller om plånboken bara tillåter att titta och känna.

Coiffeur, Rue des Rosiers
- Mitt i Marais mest falafel-täta klick hittar man den lilla butiken Coiffeur. Det här var den första secondhandbutiken jag besökte i Paris och jag förvånades då över de låga priserna, men insåg sedan att secondhand och vintage faktiskt är betydligt billigare här än i Sverige. Butiken erbjuder lite gott och blandat - exempelvis baseballjackor för 15 euro, ett par skinnboots för 10 eller kanske en väska för 5. Skinnjackor finns det, likt i de andra butikerna, gott om.

Free'p'star, Rue de la Verrerie
- Den här, tillsammans med Vertiges Vintage är en självklar favorit. Utbudet är stort och framförallt extremt bra. På ovanvåningen säljs samtliga plagg för 1 euro, medan det proppfulla bottenplanet bjuder på allt från Danmarks gamla landslagströja, Adidas-sneakers och Converse för 5 euro till ursnygga fuskpälsar, bombarjackor och svinbilliga shorts av alla gamla kända jeansmärken, färger och modeller du kan föreställa dig.

Nästa artikel
Din Parisguide