Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Shoppa vintage från Rue Saint-Honoré till Marais

1 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. Foto: Amanda Berg
2 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. Foto: Amanda Berg
3 av 7
Vertiges Vintage, Rue Saint Martin. Foto: Amanda Berg
4 av 7
Friperie, Rue du Temple. Foto: Amanda Berg
5 av 7
Vintage Bar, Rue de la Verrerie. Foto: Amanda Berg
6 av 7
Coiffeur, Rue des Rosiers. Foto: Amanda Berg
7 av 7
Free'p'star, Rue de la Verrerie. Foto: Amanda Berg
Dela på Pinterest
Vintage-guide i Paris. Modechef Amanda Berg befinner sig i Paris och passar på att botanisera bland stadens gator för att kunna dela med sig av det bästa från mode- och romantikens Mecka. Först ut - secondhand och vintageshopping!
Jag är för tillfället bosatt på Rue Saint-Honoré och bestämde mig för att gå från lägenheten till Marais, som enligt mig och många andra är ett av dem trevligaste "strosa runt"-områdena här i Paris. På vägen var planen att försöka inspektera samtliga gators utbud på vintage och secondhand. Sagt och gjort - här kommer min lilla guide till de trevligaste butikerna, från Rue Saint-Honoré till Marais.

Vertiges Vintage, Rue Saint Martin 83
- En butik som vid första anblick ser ut som en turistbutik i Thailand, men som, när man tittar lite närmre visar sig vara en extremt välfylld Vintage-butik i stil med Beyond Retro, fast mycket billigare. Priserna ligger på ungefär 5-60 euro och du hittar allt från gamla basketlinnen och Adidas-tröjor till Militärjackor, Burberry-trenchcoats och Skinnpajer.

Friperie, Rue du Temple
- Lite mindre butik men som är billig och har ett stort utbud av Levi's-jeans, jeansjackor, prickiga klänningar och skinnjackor. Du får betala ungefär 8-10 euro för ett par Levi's 501:or, och max 40 euro för en skinnjacka, men oftast mindre än så.

Vintage Bar, Rue de la Verrerie
- För den som vill hitta gamla dyrgripar från modehus som Yves Saint Laurent, Dior och Chanel är denna butiken som klippt och skuren. Det är långt ifrån billig secondhand-shopping, men istället en värld av svunna tider, dyra material och historia som inte bör försummas. Värd ett besök oavsett om du planerar att investera i en Chanel-väska från 60-talet, eller om plånboken bara tillåter att titta och känna.

Coiffeur, Rue des Rosiers
- Mitt i Marais mest falafel-täta klick hittar man den lilla butiken Coiffeur. Det här var den första secondhandbutiken jag besökte i Paris och jag förvånades då över de låga priserna, men insåg sedan att secondhand och vintage faktiskt är betydligt billigare här än i Sverige. Butiken erbjuder lite gott och blandat - exempelvis baseballjackor för 15 euro, ett par skinnboots för 10 eller kanske en väska för 5. Skinnjackor finns det, likt i de andra butikerna, gott om.

Free'p'star, Rue de la Verrerie
- Den här, tillsammans med Vertiges Vintage är en självklar favorit. Utbudet är stort och framförallt extremt bra. På ovanvåningen säljs samtliga plagg för 1 euro, medan det proppfulla bottenplanet bjuder på allt från Danmarks gamla landslagströja, Adidas-sneakers och Converse för 5 euro till ursnygga fuskpälsar, bombarjackor och svinbilliga shorts av alla gamla kända jeansmärken, färger och modeller du kan föreställa dig.