Shopping flyttar in
i bilen

1 av 2
- Foto: www.aero-art.de / Frank Herzog
2 av 2
- Foto: www.aero-art.de / Frank Herzog
Dela på Pinterest
Zalando, den tyska modebutiken på nätet, har lanserat ett framtida scenario för att förenkla modeinköpen för den bilburna.

Det var under bilmässan i Genève som modeföretaget Zalando lanserade en så kallad Fashion Concept Car. Tanken är att man ska kunna beställa kläder från bilen som levereras direkt till din nuvarande position med hjälp av en GPS. Applikationen man använder skall kunna scanna omgivningen utanför bilen i realtid och fota de kläder som man anser intressanta. Utifrån det gör man beställningen direkt hos Zalando. En integrerad provhytt har också utlovats, men i vilken form har inte avslöjats.

Företaget som har utformat bilen åt Zalando påstår att denna applikation snart kommer att vara möjlig tack vare ny teknik.

Personligen måste jag tycka att idén känns lite onödig och nästa krånglig. Eller vill vi ha ett så automatiskt samhälle där vi snart bara kan titta på ett plagg som levereras direkt till din hand? Det finns ju fortfarande en charm i det gamla hederliga sättet att handla kläder på, och tänk vad opersonligt det skulle bli om allt plötsligt vore tillgängligt för alla, precis när som helst.

Här kan ni se en liten film om bilen: