"Jag är Sveriges bästa designer"

Vinnaren med sitt pris under minglet på Grand Hotel
1 av 4
Vinnaren med sitt pris under minglet på Grand Hotel - Foto: Ellen Grefberg
Jessy visade upp sin SS14 kollektion på Stockholm fashionweek
2 av 4
Jessy visade upp sin SS14 kollektion på Stockholm fashionweek - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Han tog över som huvuddesigner på J.Lindeberg för snart 9 år sedan.
3 av 4
Han tog över som huvuddesigner på J.Lindeberg för snart 9 år sedan. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
J.Lindebergs visning i Stockholm
4 av 4
J.Lindebergs visning i Stockholm - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Dela på Pinterest
"Sylvasst skrädderi och tekniska fuktionsplagg. Ingen annan designer tolkar det mer fingertoppskänsligt än han" löd motiveringen. Igår blev J.Lindebergsdeisgnern Jessy Heuvelink utsedd till Årets designer av Café. Modette tar tempen på Holländarens personliga stil och frågar om tips inför hösten!

Hej och grattis Jessy! Vilka är dina nyckelplagg inför hösten?

 – Den här hösten satsar jag helt på svart, haha inget nytt där eller hur! Men för mig är det nytt. Jag har aldrig haft en svart period i mitt liv som designer, men just känns det rätt, jag har en känsla av att det kommer hålla i sig, berättar Jessy för Modette. Han fortsätter:

– Mina nyckelplagg i höst är en tunn läderjacka som jag använder som cardigan, perfekt för lager på lager-looken. Smala jeans, slappa t-shirts och slim fit skjortor i svart eller marinblått. 

Vad är din go-to outfit när inget annat fungerar? 

– Håll det enkelt, och fokusera på skorna. De rätta skorna kan lyfta vilken outfit som helst, som bara jeans och t-shirt. Släng in en grym väska och en skarf och du är ready to go! Om det inte fungerar satsa på svart. 

Vilka plagg kan du inte leva utan?

– Min skinnjacka, smala svarta jeans, svarta t-shirts, dressade skjortor och min tuxedo blazer. Och väldigt viktigt, mina Calvin Klein briefs, linnen och sist men inte minst kashmir strumpor. 

Vad tycker du om svenskars stil? 

– Jag tycker att Scandinavisk stil i sig är väldigt utvecklad, alla är väldigt uppkopplade så att säga. Hänger på de aktuella trenderna och och adderar dem till sin egna personliga stil. Jag älskat att gå omkring i Stockholm och bara titta på vad folk har på sig och bli inspirerad. 

Vem är din favorit av svenska designers?

– Jag tycker det finns fantastiska designers i Sverige som jag respekterar av olika anledningar, men jag måste vara trogen mina Holländska rötter och säga mig själv, avslutar Jessy med glimten i ögat.  

På Stockholm fashionweek visade han upp sin SS14 kollektion för J.Lindeberg, den kan du läsa mer om här.