Svensk modejätte kuppar in kampanj mot rysslands
anti-gaylagar

Björn borg öppnar e-handle i Ryssland och slår samtidigt ett slag för gay-kulturen. - Foto: stefankarlstrom
Dela på Pinterest
Nu slår Björn Borg ett slag för gaykulturen och öppnar upp e-handel i homo-fientliga Ryssland - där de annonserar med prideflaggan illustrerad i kallingar.

Ryssland är ett av världens mest homo-fientliga land, trots det, eller kanske på grund av det, öppnade Svenska Björn Borg på torsdagen upp för e-handel i landet. Något som kaxigt annonseras med en helsida i Moscow Times, Rysslands största engelskspråkiga dagstidning. 

I annonsen ser vi en trave enfärgade kalsonger ihopvikta i regnbågens färger som syftar till att symboliserar gay-kulturen och prideflaggan. 

– Vi öppnar upp för e-handel på den ryska marknaden. Öppningsannonsen är ett sätt för oss att nå ryska opinionsbildare. Vi har länge förespråkat jämlikhet på alla nivåer berättar Lina Söderqvist marknadsdirektörpå Björn Borg i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Det är en mänsklig rättighet att älska och älska med vem man vill, och vi markerar det med annonsen i Moscow Times idag. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en kampanj mot Rysslands anti-gaylagar där du uppmanades skicka dildos till landets President Putin och vägra dricka rysk vodka i protest


Här kan du se en av Björn Borgs tidigare kampanjer: