Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Svensk modejätte kuppar in kampanj mot rysslands
anti-gaylagar

Björn borg öppnar e-handle i Ryssland och slår samtidigt ett slag för gay-kulturen. Foto: stefankarlstrom
Dela på Pinterest
Nu slår Björn Borg ett slag för gaykulturen och öppnar upp e-handel i homo-fientliga Ryssland - där de annonserar med prideflaggan illustrerad i kallingar.

Ryssland är ett av världens mest homo-fientliga land, trots det, eller kanske på grund av det, öppnade Svenska Björn Borg på torsdagen upp för e-handel i landet. Något som kaxigt annonseras med en helsida i Moscow Times, Rysslands största engelskspråkiga dagstidning. 

I annonsen ser vi en trave enfärgade kalsonger ihopvikta i regnbågens färger som syftar till att symboliserar gay-kulturen och prideflaggan. 

– Vi öppnar upp för e-handel på den ryska marknaden. Öppningsannonsen är ett sätt för oss att nå ryska opinionsbildare. Vi har länge förespråkat jämlikhet på alla nivåer berättar Lina Söderqvist marknadsdirektörpå Björn Borg i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Det är en mänsklig rättighet att älska och älska med vem man vill, och vi markerar det med annonsen i Moscow Times idag. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en kampanj mot Rysslands anti-gaylagar där du uppmanades skicka dildos till landets President Putin och vägra dricka rysk vodka i protest


Här kan du se en av Björn Borgs tidigare kampanjer: