Är du lättdistraherad? Här är 6 enkla knep som håller dig fokuserad

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du svårt att behålla fokus plugget eller jobbet? Här är några knep som hindrar dig från att distraheras så du får mer gjort.

1. Skaffa hörlurar som stänger ute oljud

Införskaffa dig ett par hörlurar som kan stänga ute oljud från din omgivning som stör ditt fokus. Leta efter ett par lurar med "Noise Cancelling"-funktion när du ska köpa ett nytt headset.

2. Plugga eller jobba ifrån en plats där du inte kan bli störd

Har du möjlighet att styra över vart du jobbar eller pluggar? Sätt dig isåfall avskiljt från kollegor, bekanta och klasskamrater som kommer förbi för att socialisera. Försök få dina uppgifter avklarade i lugn och ro, utan stress och distraktioner.

3. Gör ett tidsschema över dina uppgifter och gör saker när du ska

Det är lätt att sväva iväg med tankarna på vad du ska göra sen, vad du borde ha gjort förut eller andra uppgifter som du också borde ta dig an. Försök göra en tidplan över vad som ska göras när och håll dig inom tidsramen så behöver du inte hålla planen i huvudet, utan bara följa schemat.

4. Säkra ditt skrivbord från distraktioner och rensa omkring dig

Vet du om att du förr eller senare alltid sitter och fibblar med suddgummit, river i dina slitna toppar eller plockar upp mobilen för att spana igenom Instagram? Se till att utesluta de störningsmomenten genom att röja dem ur vägen. Lägg suddgummit på en plats där du inte kan se det, sätt upp håret och lägg mobilen långt ifrån där du sitter.

5. Säg åt kollegan eller klasskompisen som pladdrar

Det här behöver inte bli så otrevligt som det låter. Det räcker med ett simpelt "Nu kliver jag in i mitt läs-mode" eller "Förlåt, nu kommer jag vara dålig på att svara. Jag måste få detta gjort så kan vi prata sen", och voila! En distraktion mindre!

6. Hitta din musik

Många säger att klassisk musik ska hjälpa koncentrationsförmågan, men det passar nödvändigtvis inte in på alla. Testa dig fram med olika genrer och spellistor. Vilken får dig att bli som allra mest effektiv?

Om du känner dig trött och ofokuserad på jobbet så kan de här sakerna hjälpa dig bli piggare:

Mer:

5 energigivande saker som gör dig pigg när du känner dig jättetrött

Imponera på din chef genom att göra de här enkla sakerna på jobbet