Här är klänningen som visar hur ofta kvinnor blir tafsade på

Klänningen visar hur ofta kvinnor blir tafsade på.
Klänningen visar hur ofta kvinnor blir tafsade på. - Foto: Youtube/Schweppes Unsplash
Dela på Pinterest
I en kampanj framtagen av Schweppes belyser de hur utsatta kvinnor är på nattklubbar för trakasserier och oönskade beröringar.

Flera kvinnor har vittnat om hur vanligt det är med tafsande händer på klubbar och dansgolv när man går ut med sina vänner för att ha en rolig kväll.

Men eftersom det verkar vara svårt för många att förstå hur omfattande problemet är, trots att kvinnor ständigt vittnar om det, så tog Schweppes fram en klänning som också kunde berätta om övergreppen.

I kampanjen "Character required" så bar tre tjejer en klänning utrustad med sensorer som gav utslag vid beröring. Klänningarna bars under en utekväll i Sao Paulo, Brasilien, och under fyra timmar registrerades 157 oönskade beröringar.

Kampanjen grundar sig i en undersökning gjord av organisationen Think Olga som visar att 84 procent av alla brasilianska kvinnor utsatts för trakasserier på nattklubbar runt om i landet.

Och kampanjen som Schweppes tagit fram belyser denna otrygghet.

Även i Sverige vittnar många kvinnor om otrygghet, trakasserier och oönskade beröringar på nattklubbar. Än så länge har de inte genomfört samma undersökning med liknande klänningar gjorts här. Men om man ska lyssna på kvinnor som faktiskt berättar om sina upplevelser med egna ord så råder det ingen tvekan om att det är ett ämne som måste lyftas oftare.

Se hela reklamfilmen och hur klänningen är utformad i spelaren ovan.

Bildkälla: Youtube/Schweppes Unsplash

Mer:

Folk skrattade åt Bianca Ingrossos kläder på nattklubben

Justin Bieber sågs ute i Stockholms nattliv: "Såg avslappnad ut"