Glöm stora solglasögon – här är heta trenden som gäller 2018

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi är vana med glasögon som mer eller mindre täcker hela ansiktet, men 2018 är det helt andra solglasögon som gäller. Det är 90-talet som återigen gör come back och sätter trenden.

Modetrender är något som kommer och går – och vissa återuppstår. Flera 90-talstrender har mer eller mindre tagit över modet de senaste året och vi har sett magtröjor, off shoulder-tröjor och adidasbyxorna i de flesta modebutiker och i vårt flöde på Instagram.

Och nu är ytterligare en 90-talstrend här, och den här gången gäller det solglasögon. Vi har länge sett stora och maffiga glasögon som trendiga – men nu går vi åt helt andra hållet.

För nu är "tiny sunglasses"  trendigt igen. Något som alltså är små solglasögon, som är smala och inte täcker mycket alls. De ska även gärna sitta lite längre ner på näsan – något som var ett big no no för något år sedan, men riktigt hett idag.

Vi har sett profiler som modellen och modeikonen Elsa Hosk och influencern Fanny Lyckman använda det. 

Bildkälla: Instagram/Hoskelsa/fannylyckman

Även profilen Summer Albarcha och influencern Angelica Blick har hakat på trenden och visar upp stilen på Instagram.

Bildkälla: Instagram/summeralbarcha/angelicablick

Så, vill du vara trendig i sommar så är det alltså små glasögon du borde satsa på. Här nedan har vi samlat en gäng som finns i butik just nu.


1. Från Vero Moda, kostar 149 kronor 2. Från Zara, kostar 169 kronor. 3. Från Zara, kostar 169 kronor. 4. Från H&M, kostar 80 kronor.

Mer:

Här är Old School modet som gör entré igen

Gilla Modette på Facebook!