Här är modetrenderna vi älskar nu – men kommer skratta åt sen

Modetrender, street style
Minns du dessa modetrender? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Trenderna har slagit stort under året och är superheta just nu, men om några år kommer vi nog titta tillbaka och säga – hur tänkte vi där?

Det finns vissa trender som vi kan se tillbaka på och tänka "hur kunde vi gå sådär?". Exempelvis de smala ögonbrynen på 90-talet, stringtrosorna som syntes över byxorna eller varför inte platåskorna vi gled runt i under tonåren? Det är supertrendigt för tillfället men när vi sedan kollar tillbaka på bilder så förstår vi inte alls hur vi tänkte.

Vi har listat några trender som är galet heta just nu – men som vi förmodligen kommer skratta åt sen. Eller vad tror ni?

1. Klumpiga "chunky sneakers"

Bildkälla: Instagram/hannaschonberg/kenzas

Äger du ett par chunky sneakers så är du trendigare än trendigast just nu. Dessa sneakers är kanske de hetaste skorna i modevärlden för tillfället - men om några år kommer vi förmodligen skratta åt alla outfitbilder med dessa klumpiga skor. Eller vad tror ni?

2. Pastellfärgade kostymer

Bildkälla: Instagram/hannastefansson/ebbavonsydow

Det är magiskt fint och vi älskar hur modeprofiler kombinerar sina outfit med olika nyanser och stilar. Men om några år kommer vi förmodligen inte förstå hur vi kunde styla en gul kappa med ett lila set. Men just nu? Då är det mitt i prick!

3. Små solglasögon

Bildkälla: Instagram/summeralbarcha/angelicablick

Dessa "tiny glasses" är tillbaka i modevärlden och vi ser dem bara mer och mer. Men vi kan ju bara gissa att den trenden kommer vara över lika snabbt som den kom – eller vad tror ni? 

4. "Midi" klänningar eller kjolar

Bildkälla: Instagram/_jeanettemadsen_/alicestenlof

Klänningar eller kjolar som slutar strax under knäna, alltså inte mini eller maxi – utan midi. Det är helrätt just nu men för några år sedan så var det här helt klart ett plagg för äldre målgruppen, något vi förmodligen kommer tänka om några år också. 

5. Stråväskorna

Bildkälla: Instagram/Salemindrias/kenzas

Dessa väskor syns exakt överallt och kommer i flera lika varianter och modeller. De är trendigt just nu – men om ett tag kommer vi tänka tillbaka och undra – vad tänkte vi med? 

6. Lackkläderna

Bildkälla: Instagram/alicestenlof/biancaingrosso

Trender kommer och går, och vissa består – eller? Lackkläderna är tillbaka, något vi aldrig skulle tro på för några år sedan. Så om några år kommer vi förmodligen titta tillbaka på bilder med ett leende på läpparna.

Minns du vilka trender som var störst förra året? Se vilka du känner igen i videon.

Mer:

Glöm stora solglasögon – här är trenden som gäller sommaren 2018

Gilla Modette på Facebook!