Glöm prickigt och randigt – här är nya trenden som slår stort just nu

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det är svårt att undvika modetrenderna som är allra hetast just nu. De syns överallt, både på stan, på sociala medier, på catwalken och såklart i klädaffärerna.

2018 har hittills varit året då 80- och 90-talet verkligen kommit tillbaka på riktigt. Pastellfärger, prickigt och randigt är en röd tråd som synts hela året och vi kommer förmodligen skratta om några år när vi tittar på alla galna outfits vi plockat ihop under året.

Under våren har vi förutspått att det är prickigt och randigt som kommer gälla under sommaren 2018, något vi sett överallt den senaste månaden.

Men det är en ytterligare en annan trend som kommit tillbaka, och även det handlar om mönster. Vi såg den senast under tidiga 2000-talet då det var riktigt hett på catwalken under Fashion Week.

Bildkälla: TT/kathy willens/alik keplicz/

Och nu är det tillbaka igen. Det är den så kallade "Gingham"-trenden som just nu är hetare än någonsin. Vi såg den redan under Fashion Week tidigare i år då SS/18 presenterades. 

Bildkälla: Stella Pictures

Och nu syns även trenden på flera modeprofiler världen även. Både på byxor, toppar och klänningar.

Bildkälla: Instagram/sequinsandsales/sunniesandsangria/lynleeposton

Vi har även sett svenska modeprofilerna Angelica Blick och Kenza Zouiten Subosic bära upp trenden. Och vi är säkra på att vi kommer få se betydligt mer av Gingham-stilen kommande månaderna. 

Bildkälla: Instagram/Angelicablick/kenzas

Se några av våra favoriter i butik just nu:

1. Set från H&M. 2. Hårband från H&M. 3. Svartvit blus från Gina Tricot

Mer:

Här är modetrenderna vi älskar nu – men kommer skratta åt sen

Gilla Modette på Facebook!