5 modetrender från 90-talet som inte kommit tillbaka än

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi har sett det mesta från 90-talet komma tillbaka – men det är några få trender som vi fortfarande inte har sett, och som vi faktiskt gärna lämnar kvar i modehistorien.

90-talet är verkligen hetare än någonsin och de senaste åren har trenderna kommer tillbaka en efter en. Det började med magtröjor och choker-halsbandet – och sedan var rullningen igång. 

Vi har sett adidas-byxarn komma tillbaka, platåskor, cykelbyxor, stringtrosor, bh-banden gjorda av plast och nu även kommer tubtopplinnerna komma tillbaka. 90-talet syns bara mer och mer, och vi undrar verkligen när det kommer ta slut.

Men det finns några trender från vårt kära 90-tal som faktiskt ännu inte kommit tillbaka – trender som kanske kan leva utan, men som vi förmodligen kommer bli kära i så fort de syns på sociala medier igen. Precis som med allt annat. 

1. Halterneck

Halterneck-linnen och klänningar var verkligen the shit back in the days och det gav inte bara en rejäl push upp för brösten, utan du visade också upp din rygg mer än vanligt. Vi hade inte blivit förvånade om dessa godingar dök upp i affärerna snart - men hade vi verkligen köpt dem?

2. Goth-stilen

Allt skulle vara svart och mörker. Gärna mycket smycken, döskallar och smink. Tänk er Gossip Girl-gotharen Jenny Humphrey. Den trenden känns låååångt borta nu bland alla söta blommiga klänningar och pastellfärger.

3. Trekvartsbyxor 

Dessa byxor var allas favorit under 90-talet. De var perfekta, inte för långa men inte heller för korta – tyckte vi då. Idag har vi svårt att se trekvartsbyxan konkurrera med alla snygga byxor som finns på marknaden. 

4. Lågskurna jeans

I flera år nu har det varit trendigt med höga jeans, de lågskurna jeansen verkar vara förbi för gott och vi måste ersätta att vi är lite glada över det trots allt.

5. Beanie-mössan

Som vi dreglade efter snyggingen i skolan som hade en beanie-mössa som hängde sådär slappt i nacken. Det var hetare än hetast då, men en trend vi inte sett sedan dess – tack och lov.

Kanske har du hört talats om vagina steam eller yoni steam? Den nya trenden växer sig i raketfart över sociala medier och svenska influencern Therese Lindgren har provat. Se mer i videon!

Mer:

Här är modetrenderna vi älskar idag – men kommer skratta åt sen

Gilla Modette på Facebook!