Här är den nya skotrenden 2018 – som ersätter alla klumpiga sneakers

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Den stora skotrenden våren 2018 var svår att undvika då den syntes på alla fötter. Men i sommar byts dessa klumpiga sneakers ut mot våra mammors favoritskor.

Vårens stora skotrend var "the dad trainer" eller klumpiga sneakers som dem också kallas för. I våras fick vi se skon i olika former och färger på nästintill alla influencers och bloggare världen över. "The dad trainer" hade en stor genomslagskraft på sociala medier men denna omtalade skotrend har delat på många personers åsikter.

Bildkälla: Lisa Billinger

På senare tid har en ny skotrend börjat blomma. "The mum mule" är den nya medlemmen i skofamiljen och trendigare än någonsin. Till skillnad från vanliga mules har "the mum mule" ingen hög klack som de vanliga kan ha utan snarare taxklackar som inte är högre än 5 centimer. Skon förekommer oftast i metallicfärger som silver, guld eller flerfärgat samt i färgat läder och den är unik då den har en fyrkantig form framtill vid tårna. 

Bildkälla: Instagram/Pernille Teisbaek

I sommar har vi sett "the mum mules" på bland annat den danska stilikonen Pernille Teisbaek och den svenska influencern Fanny Ekstrand. Det är en perfekt sko som fungerar till sommarens alla tillfällen och den är lätt att ta på och av. Vi tror att detta är en trend som så småningom kommer pryda de flesta fötterna och som kommer finnas i alla möjliga modeller och färger. 

Bildkälla: Instagram/Fanny Ekstrand

Läs mer: 

Glöm prickigt och randigt - här är nya trenden som slår stort just nu