Här ammar modellen sin 5-månaders bebis på catwalken

Mara Martin hyllas för ammningsbilden
Mara Martin ammar sin bebis på catwalken - Foto: Instagram: _maramartin_
Dela på Pinterest
Under en modevisning i Miami gick modellen Mara Martin på catwalken tillsammans med sin 5-månaders bebis. Nu hyllas både modevisningen och modellen för att bryta normer och för att normalisera amning.

Att amma sitt barn offentligt är en debatt som lever i allra högsta grad efter att modellen Chrissy Teigen postade en bild där hon ammar sitt barn. Chrissy fick massiv kritik för bilden, något som gjorde att hashtagen #normalizebreastfeeding trendade på sociala medier och flera ammande mammor valde att posta bilder på sig själva, för att bryta normen och avsexualisera amning.

Och nu gör även badklädesmärket "Sport Illustrated Swinsuit" ett rejält statement när det gäller just amning.

För under deras modevisning i Miami i söndags fick vi se en nybliven mamma gå på catwalken, och amma sin 5-månaders bebis samtidigt.

Bildkälla: Stella Pictures

Det är modellen Mara Martin som nu hyllas världen över och på Instagram strömmar det in kommentarer.

Bildkälla: Instagram/_maramartin_

"Underbart. Jag älskar verkligen det här, bra gjort för att normalisera amning", skriver en användare. "Så vackert" skriver en annan på Instagram.

Mara Martin skriver på Instagram att hon är chockad över responsen hon fått men att det fanns fler tjejer på catwalken som förtjänade mer uppmärksamhet. 

Bildkälla: Stella Pictures

Sport Illustrator ville med modevisningen visa olika typer av skönhet, och även hylla olika typer av kvinnor. Av de 16 modeller som gick på catwalken hade bland annat en tjej benprotes och en annan har överlevt cancer.  

Mara menade att det var ämnen som förtjänade mer uppmärksamhet än att hon ammade sin bebis, något som är helt normalt och naturligt. Se mer av visningen i spelaren ovan.

Mer:

Chrissy Teigen ammade sin dotter docka – nu rasar fansen mot bilden

Gilla Modette på Facebook!