Här är färgen som får din outfit att se exklusiv ut i höst

Terrakotta är färgen som får dina outfits att se exklusiva ut. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
En outfit kan se lyxig ut samtidigt som den är snäll mot plånboken. En av höstens trendigaste färger kan få vilken look som helst att se exklusiv ut.

Några av höstens stora trender när det kommer till färger på våra plagg är terrakotta, rost, ockra och kanel. Dessa tonerna kan få din outfit att se exklusiv och lyxig ut trots att outfiten är snäll mot plånboken och inte kostat en förmögenhet. 

Terracotta är en av höstens trendigaste färger. Bildkälla: Unsplash

Det är svårt att ge dessa färgerna ett samlingsnamn då de alla påminner om varandra men samtidigt inte. Tonerna skulle kunna beskrivas som en kombination av orange och brunt, men de är inte lika mjuka och ljusa som orange kan vara samtidigt är de inte lika tråkiga som olika nyanser av brunt är. 

Tonerna kan beskrivas som en blandning mellan brunt och orange. Bildkälla: Unsplash

Färgerna har under de senaste månaderna dykt upp i våra Instagramflöden bland influencers och modeälskare. Dessa naturliga färger har kommit att bli go-to färger som alltid fungerar om man vill ha en enkel outfit men med en exklusiv touch på den.

Vi kan förvänta oss att se färgerna på influencers. Bildkälla: Instagram/wearetwinset

En av anledningarna till varför dessa färgerna har blivit så pass populära som dem är kan bero på mångsidigheten i dem. Plagg i monokroma färgskalor ser sofistikerade ut och är lätta att bära upp, terrakottafärgen erbjuder samma sofistikation som de monokroma färgerna gör, samtidigt som de adderar färg och gör att det händer något i outfiten.

Byxor från franska modehuset Chloé. Bildkälla: bettinalooney

Det var redan inför hösten 2017 som det franska modehuset Prada och och brittiska modehuset Mulberry introducerade terrakottafärgen på catwalken. Inför våren och sommaren 2018 såg vi naturliga toner på modellerna hos franska modehusen Chloé, Jacquemus och det ungerska modehuset Nanushka. 

Läs mer:

5 modemisstag du gör som får dig att se oproffsig ut