Detta borde du tänka på innan du shoppar nästa gång

4 saker du borde tänka på innan du shoppar nästa gång. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är det dags att köpa ny kläder eftersom du inte har något att ha på dig trots en full garderob? Du borde tänka på detta innan du genomför nästa köp.

Kostnad per användning

När du köper nya plagg, accessoarer eller liknande borde du fundera på kostnad per användning. Om du endast använder tröjan två gånger är det inget bra köp eftersom att kostnaden per användning är väldigt hög. Men om du däremot använder den oräknelig många gånger vet du att det var ett bra köp eftersom att kostnaden per användning inte var så hög. 

Bild: När du shoppar försök att ha kostnad per användning i åtanke. Då får du mer perspektiv på om du tycker det är värt at köpa plagg eller accessoaren. Bildkälla: Unsplash

Spara pengar på trendiga plagg

Istället för att lägga halva din lön eller studiebidrag på ett trendigt plagg av någon designer som du endast använder i några enstaka veckor, se i stället till att fynda snygga och överkomliga alternativ för säsongens största trender. Om du vill köpa designerplagg är det bättre att köpa basplagg som kommer till användning och som alltid är användbara. 

Köp kläder som passar

Ibland när vi handlar nya kläder kan vi ha som vana att handla något som inte riktigt passar. Kanske är byxorna som du precis provade lite stora i midjan, men de är ju billiga så du köper dem ändå. Detta är dock helt fel taktik, köp endast plagg som passar perfekt och som är rätt för din kroppstyp.

Bild: Köp kläder som passar och är bekväma, annars hänger dem bara i garderoben. Bildkälla: Unsplash

Skippa obekväma kläder

Ibland är det kärlek vid första ögonkastet när vi går in i en butik och det hänger en blus som är allt och lite till. Du bygger upp en bild i huvudet på hur den ska kännas på huden, vad du ska bära till den och hur den kommer att sitta på dig. Men väl i provrummet och du precis har fått på dig blusen, som verkligen var allt och lite till, så är den inte alls skön men du köper den ändå. Köp istället plagg som är 100% sköna och som inte riskerar att ligga längst in i garderoben med prislappen kvar. 

Bild: Det handlar inte om hur mycket du handlar snarare kvaliteten på det du handlar. Bildkälla: Unsplash

Kvalitet före kvantitet

Mer är inte alltid bättre. Istället för att köpa flera plagg, fokusera istället på att köpa plagg som funkar till allt. Det handlar inte om hur mycket vi köper utan hur mycket vi använder plaggen. Det är bättre att köpa ett plagg som håller i många år och som kommer till användning än flera plagg som används en gång och sedan hamnar i garderoben.

Läs mer:

Djurmönster, läder och metallic – här är största trenderna 2018

Här är färgen som får din outfit att se exklusiv ut i höst