Solglasögonen som gör comeback – ersätter sommarens stora trend

De trendiga solglasögonen som gör comeback
Solglasögonen som gör comeback - Foto: Unsplash, Instagram/emilisindlev
Dela på Pinterest
Sommarens stora trend när det gäller solglasögon har varit de små solglasögon i cat eye-modell. Men en gammal klassiker är nu på väg tillbaka.

Kanske fick de små solglasögonen i cat eye-modell en kort tid i rampljuset. Förra säsongen var det solgalsögon med färgat glas som var det allra trendigaste, och de spås göra en comeback. Allt fler influencers börjar bära solglasögon med genomskinligt färgat glas på Instagram och vi kan inte låta bli att vilja klicka hem ett par även vi. 

En av sommarens stora trender kan bli solglasögon med färgat genomskinligt glas. Bildkälla: Unsplash

De danska influencerna Pernille Teisbaek och Emili Sindlev är två stycken trendsättare som kan få vem som helst att tycka solglasögon med färgat glas är snyggt. Även flertalet svenska influencers har snappat upp trenden, några av dem är Hanna MW, Elsa Ekman och Awa Santesson Sey. Solglasögon med glas i blått, gult, rosa och lila är bara en liten del av det stora utbudet som modekedjorna har att erbjuda. 

Det kanske skulle räckt med ett par små solglasögon i cat eye-modell med bågar i färg, men om vi ska lita på trendsättarna på Instagram så är det de stora solglasögonen som vi ska sukta efter liksom de med färgat glas. Och varför inte egentligen? Vilken accessoar är bättre på att återspegla ens personlighet än ett par solglasögon som sticker ut?

Tänk er stora solglasögon med en touch av retro, vintage, 70-tal och färgat glas. Relativt olikt sommarens stora trend där solglasögonen har varit så små som möjligt. Köpte du ett par solglasögon med färgat redan förra säsongen? Då är det bara till att ta på dig dem och njuta det sista av sommaren som är kvar.

Läs mer:

Sommarens hetaste och trendigaste topp – som dessutom är sval