Serena William kritiseras för sin outfit under matchen: "Respektlös"

Serena Williams kritiseras för sin outfit under French Open - Foto: John Minchillo/AP/TT
Dela på Pinterest
Tennisproffset Serena Williams kritiseras för sitt val av klädsel under en tennismatch.

Det var i maj på en tennismatch, under French Open, som tennisproffset Serena Williams bar en kompressions-bodysuit. Serena Williams bar denna bodysuit i ett medicinskt syfte då den ska hjälpa henne att förhindra blodproppar – något som är en pågående hälsofråga för Serena. 

Serenas outfit under French Open som kom att bli kritiserad. Bildkälla: Alessandra Tarantino/AP/TT

Kort sagt hade Serena Williams en bodysuit på en tennismatch då den hade ett medicinskt syfte, men i veckan la ordföranden för franska tennisförbudet sig i vad hon bar under matchen. Bernard Giudicelli menade på att man framöver, vid French Open, kommer att anta en klädkod.

"Det kommer inte längre vara accepterat. Man måste respektera spelet och platsen", sa Bernard Giudicelli till AP News.

Serena Williams på Wimbledon. Bildkälla: Nic Bothma/AP/TT

Det är många som har reagerat på den kritik som Serena Williams fick i samband med hennes kompressions-bodysuit. En av dem som har reagerat extra starkt på kritiken är tennislegenden Billie Jean King.

– Bestämmandet över kvinnokroppen måste sluta. "Respekten" som behövs är den som exceptionella talangen @serenawilliams bidrar med i spelet. Att kritisera vad hon bär på jobbet är där den sanna respektlösheten ligger, skriver Billie Jean King på Twitter.

Serena Williams backas dock av många efter kritiken hon fått. Bildkälla: Thibault Camus/AP/TT

Även klädjätten Nike har valt att kommentera det uttalande som det franska tennisförbundets ordförande yttrade tidigare i veckan.

– You can take the superhero out of her costume, but you can never take away her superpowers. #justdoit, skriver Nike i en tweet på Twitter

Efter veckans stora skriverier om Serena Williams bodysuit, så bar proffset för två dagar sedan, när hon deltog i US Open, något annat än hennes bodysuit. 

Istället för en bodysuit bar Serena en tyllkjol med fisknätstrumpbyxor under. Bildkälla: Julio Cortez/AP/TT

Som svar på kritiken bar Serena Williams en fluffig tyllkjol. Under tyllkjolen hade hon strumpbyxor i fisknät, vilket gav superstjärnan den kompression hon behövde för att förhindra blodproppar. 

Serena Williams är dock inte den enda som kritiserats för sin klädsel på senaste, även Blake Lively har blivit kritiserad. Se vilken outfit som fick hennes fan att rasa i videon nedan. 

Läs mer:

Så såg bloggarna ut på modeveckans första dag