Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så såg kändisarna ut på röda mattan under Barncancergalan 2018

1 av 19

Hur kändisarna såg ut på röda mattan under Barncancergalan – det svenska humorpriset 2018.

2 av 19

William Spets

3 av 19

Kristin Kaspersen

4 av 19

David och Anna Kinberg Batra

5 av 19

Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund

6 av 19

Kristina "Keyyo" Petrushina

8 av 19

Simon Sköld och Camilla Läckberg

9 av 19

Alfred Svensson och Klas Eriksson

10 av 19

Torbjörn Averås Skorup och Johanna Nordström

13 av 19

Alexia Kafkaletos med familj

14 av 19

Hedda Stiernstedt

15 av 19

Victor och Emil Beer och Joel Adolphson från I just want to be cool

16 av 19

Theodor "Theoz" Harladsson

17 av 19

Fredrik Wikingsson

18 av 19

Sanna Nilsen

19 av 19

Jenny Strömstedt

Dela på Pinterest
Igår var det dags för den årliga Barncancergalan 2018 och kändisarna vimlade längs den röda mattan för att skänka ljus och stödja kampen mot barncancer.

Igår gick barncancergalan 2018 av stapeln och den svenska humoreliten och massor av kändisar samlades i Berns lokaler för att uppmärksamma sjukdomen. Under kvällen delades priser ut till komiker som under årets gång gjort världen till en lite roligare plats.

Pernilla Wahlgren kammade hem priset "årets liveshow" för sin hyllade uppsättning "Kort, glad och tacksam".

Två av priserna var även framröstade av folket. Barn under 18 år har under en tid fått rösta på Barncancerfonden.se om vem som ska vinna Barnens pris. Och när barnen fick välja så var det Filip Dikmen som stod som vinnare med sin Youtubevideo "Suleyman testar gym".

Årets Webbhumor var även en kategori som folket fått rösta fram hos Aftonbladet. Johanna Nordström och Torbjörn Averås Skorup stod då som vinnare med sin humoristiska sketch "En dag på Postnords huvudkontor".

Johanna Nordström och Torbjörn Averås Skorup på röda mattan under Barncancergalan.
Johanna Nordström och Torbjörn Averås Skorup vann priset "Årets webhumor". Bild: Stella Pictures


Men under kvällen så var det inte bara gala, glamour och prisutdelningar. Tunga, viktiga ämnen och barns egna berättelser lyftes.

Bland annat så belystes 17-åriga Saga Lundin, vars kamp mot skelettcancer påbörjades som 15-åring, och förlorades tidigare i år. Under sin sjukdom så startade hon en blogg som berörde hela Sverige och blev en av de mest lästa bloggarna på portalen NOUW.

– Redan när jag fick min diagnos så var min första tanke att jag ville starta en blogg och skriva om det. Lite för att samla alla känslor, men också för att komma ihåg. Den var till för mig själv, min släkt och mina vänner, har Saga tidigare sagt till Nyheter24.

Den 30 juli orkade inte Sagas kropp stå emot längre utan hon somnade in.

Barncancer kan drabba vilken familj som helst och det är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år i Sverige, skriver Barncancerfonden. Se några av kändisarna som gästade galan som belyser detta viktiga ämne i videon nedan.