Här är trenderna från 70-talet som gör comeback i framtiden

Modevisning
Trenderna från 70-talet som gör comeback - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Modeveckorna är igång och de framtida trenderna spås för fullt. En stor trend som är på väg tillbaka är 70-talet.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Vida byxben

Under 70-talet var vida byxben, eller "bell-bottoms" som det också kallas, något av det trendigaste man kunde bära. Trenden har nu gjort comeback och i många butiker hittar vi flera byxor med vida ben, ju större desto bättre.

Wide leg trousers, Monki, 250 kronor.

Vida byxor från Kappahl, 399 kronor.

BH-toppen

BH-toppen har varit populär under hela sommaren och den försvinner inte på ett bra tag. Under Paris fashion week visade Isabel Marant upp den populära toppen som har sitt ursprung i 70-talet. I höst kan den kanska vara lite väl kall att ha på sig, men ett tips är att bära den ovanpå en t-shirt eller under en kavaj. 


Hos Isabel Marant kan man hitta den populära bh-toppen. Bildkälla: Stella Pictures

Jeansklänningen

Hade ni också en tid när ni var små då era föräldrar tvingade på er jeansklänningen eftersom att den var så poppis under 70-talet? Det verkar som att vi kommer ta på oss den ytterligare en gång inom en snar framtid, och denna gången kanske mer frivilligt.

Jeansklänningen är tillbaka till våren 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Gladiatorsandaler

Om man inte bar träskor under 70-talet så bar man troligen gladiatorsandaler som då var en stor hit. Vi kan nog förvänta oss många gladiatorsandaler våren och sommaren 2019 då det var en stor trend under modeveckorna.

Longchamp visade upp gladiatorsandaler på deras SS19 visning. Bildkälla: Stella Pictures

Halterneck

Alla har nog ägt ett plagg med halterneck, om det så varit en klänning eller ett linne. Det verkar som att den trendiga skurningen på toppar är tillbaka och kan rädda upp våra tråkiga festgarderober i höst och vår. 

Stella McCartney visade upp flera halterneck-toppar. Bildkälla: Stella Pictures

Overaller

Overallen är en trend som började presenteras redan i vintras, om inte tidigare. Det är ett plagg som gör comeback från 70-talet och som kommer i alla möjliga material, men det mest populära materialet på overallen är kanske den i denim. 


Alexa Chung visade upp en kollektion som innehöll flera overaller. Bildkälla: Stella Pictures

Är du sugen på att införskaffa dig någon av 70-tals trenderna? Kolla vart du kan köpa dem i videon ovanför!

Visst är det roligt med trender? Vi har tidigare listat höstens absolut hetaste trender, om du inte kan få nog av inspiration borde du kolla in dem i videon nedan.