Alla plagg från Icona Pops kollektion med Gina Tricot

Caroline Hjelt, Aino Jawo
Icona Pop släpper kollektion med Gina Tricot - Foto: Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Drömmer du om att klä dig som DJ-duon Icona Pop? Då kan din dröm snart bli sann. I slutet av oktober släpps Icona Pops kollektion med Gina Tricot.

Det var i september som det blev officiellt att DJ-duon Icona Pop samarbetar med Gina Tricot och släpper en exklusiv partykollektion. I Icona Pop x Gina Tricot återspeglas DJ-duons klädstilar och inspirationen till kollektionen har varit bland annat disco, glitter och power – något som är ett återkommande tema och som återspeglas i alla klädplagg. 

Icona Pop gör kollektion med Gina Tricot. Bildkälla: Christine Olsson/TT

När Aino Jawo och Caroline Hjelt, som tjejerna i Icona Pop egentligen heter, inte är på turnéer världen över så sitter de i sin studio och skriver samt spelar in ny musik. Det mesta av musikskapandet ger i sina hem i Stockholm och drömmarnas stad Los Angeles som de pendlar mellan. 

Icona Pop får inspiration från världens alla hörn och de är vana vid att leva i en resväska – något som inspirerade och födde idéerna till kollektionen. 

Jacka från Icona Pop x Gina Tricot som kostar cirka 1300 kronor.

"När man tittar på kollektionen finns det många plagg som man kan mixa och styla på olika sätt. Om man väljer en finare klänning kan man ändå sätta på sig skinnjackan och på så sätt bli lite rockigare än om man väljer kavajen. Jag och Aino bor oftast i en resväska och många av våra plagg måste gå att använda både på scen och vid andra tillfällen", säger Caroline Hjelt i en intervju med Gina Tricot. 

Totalt är det 30 plagg och accessoarer i kollektionen med Icona Pop och de har sett till att det är en mix av fest- och vardagsplagg med en twist. Vi frågade Carro och Aino om vilka plagg från kollektionen som var deras stora favoriter.

– Jag tycker Nadia metallic top med bar rygg, den andas verkligen fest! Det känns som att man kan ha vad som helst till, det känns fest oavsett, sa Carro till Modette.

– De silvriga jeansen, Aino, är väldigt mycket fest men också väldigt mycket vardag. Det mest maxade festplagget är enligt mig Nadia metallic top eller Hanna one shoulder dress, säger Aino till Modette.

Caroline Hjelt visar upp några av plaggen i kollektionen.

– Vi gick till våra egna garderober för att se vad som saknades, men även vilka plagg som vi alltid går tillbaka till. Det här är en del av alla de plagg som vi drömmer om att ha och nu har vi fått lov att skapa dem, säger Aino till Modette.

 Om du är nyfiken på hur plaggen i kollektionen Icona Pop x Gina Tricot ser ut så kan du se alla i videon ovan. Kollektionen finns att köpa på Gina Tricots sajt och i butik från och med den 25 oktober. 

H&M:s populära designsamarbete släpps snart, detta året samarbetar de med italienska modehuset Moschino och igår fick vi se alla plaggen i kollektionen. Kolla in den nedan.

Läs också: 

Alexander Wang gör en kollektion med H&M:s konkurrent Uniqlo