Alexander Wang gör en kollektion med H&M:s konkurrent Uniqlo

En Uniqlo-butik, Alexander Wang
Alexander Wang samarbetar med Uniqlo. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/AP, John Minchillo/AP/TT
Dela på Pinterest
Nu är det officiellt att Alexander Wang designar en kollektion för H&M:s stora konkurrent Uniqlo.

Fyra år efter Alexander Wangs omtalade och tokhyllade designersamarbete med H&M är det nu officiellt att modestjärnan släpper en kollektion tillsammans med Uniqlo. Igår avslöjade Vogue.com att Alexander Wang i höst går ihop med Uniqlo och gör en kollektion som innehåller bland annat underkläder. 

Alexander Wang gör samarbete med Uniqlo. Bildkälla: John Minchillo/AP/TT

Uniqlo öppnade upp portarna till Stockholmsbutiken tidigare i höstas, vilket kom att bli deras första butik i Skandinavien. Det japanska varumärket har börjat ta över modemarknaden världen över och har blivit en stor konkurrent till svenska H&M. De rankas nämligen som det tredje största klädföretaget i världen, direkt efter H&M och Inditex som bland annat äger Zara samt Massimo Dutti. 

Alexander Wangs kollektion med Uniqlo

Alexander Wang x Uniqlo kommer att släppas i november och det är en kollektion som kommer att innehålla basic bodysuits, t-shirts, leggings och underkläder för både män och kvinnor. Den New York-baserade designern Alexander Wang är känd för sina sportiga kollektioner som går i neutrala toner med inslag av favoritfärgen neongrönt. 

Alexander Wang är känd för sina kollektioner i neutrala färger. Bildkälla: Jason DeCrow/AP/AP

Allting i designerkollektionen är gjort i Uniqlos egenutvecklade textil "Heattech", som är framtagen för att bättre och lättare hålla värmen under de kalla vintermånaderna. Från och med november kommer du alltså kunna klä dig stylish i märkelskläder samtidigt som du håller värmen. 

Uniqlo öppnade första Sverigebutiken i Stockholm i augusti. Bildkälla: Allis Nettréus/SvD/TT

Dock är detta inte det första samarbetet mellan Alexander Wang och H&M:s stora konkurrent, redan 2008 gjorde Wang en "ready-to-wear" kollektion med Uniqlo. 

"Det här är faktiskt vårt 10-års jubileum. Vi har hållit kontakten under åren. Uniqlo's CEO Tadashi Yanai har alltid varit väldigt stöttande och sagt 'när du har en idé hör då av dig'", sa Alexander Wang till Vogue.com.

Uniqlo är kanske främst kända som ett budget och fast-fashion fokuserat klädföretag. Därför kommer priserna på plaggen i kollektionen att ligga på mellan cirka 150 och 400 kronor. 

Den stora konkurrenten H&M är högst aktuell i november då de släpper sitt nästa stora designersamarbete som denna gången är med italienska Moschino. Är du nyfiken på hur den ser ut? Modette har listat alla plagg i kollektionen i videon nedanför. 

Läs också:

Versace har sålts till modejätten – för 19 miljarder kronor

H&M tar in självscanningskassor – möts av stor kritik