Här är färgerna som gör dig snygg på bild

Färgerna som gör sig bra och dåligt på bild - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är det snart dags för en ny Instagrambild eller profilbild på Facebook? Här är färgerna som du bör ta på dig – och som du ska undvika.

På sociala medier matas vi dagligen med fina och drömmiga bilder på influencers. Och vem drömmer inte om att lägga upp lika inspirerande bilder på sitt Instagramkonto? Vi gör utan tvekan det!

Att bli bra på bild kan ibland kännas som ett heltidsjobb, men ett av de lättaste sätten för oss att få en bild som skriker "WOW", är genom att tänka på vad vi har på oss. 

Det finns några färger som gör sig bättre på bild. Bildkälla: Unsplash

Vi alla har färger som passar oss bättre och några som inte alls lämpar sig. En färg kan passa ditt utseende perfekt men den kan tyvärr göra sig dålig på bild och vice versa. Så vilka färger är det vi ska satsa på om vi vill ha den där "WOW"-bilden på oss själva? 

Färgen som du utan tvekan bör satsa på att ha på dig när du ska få till den perfekta selfien är en djupröd nyans. Men det finns ytterligare några färger som gör sig bra på bild, om inte bättre än den djupröda, och det är nämligen de nyanser som ingår i den blå och gröna färgfamiljen. Rikare och djupare nyanser av grönt, lila och blått är alltså färger som gör sig bäst på bild.

Plagg i en djupt röd nyans gör sig bra på bild. Bildkälla: Unsplash

Men om du inte äger något plagg i någon av färgerna ovan, eller om du trivs bättre i de mer neutrala tonerna, så fungerar även grått som faktiskt gör sig bättre på bild än svart. Även jordnära och varma nyanser av brunt är att rekommendera.

Har du fortfarande ingen aning om vilka färger som gör sig sämst på bild? Bleka färger som pasteller och vitt kan tyvärr göra så att dina kläder i ser urtvättade ut, vilket kanske inte ser så charmigt och fräscht ut på bild. Detta eftersom att de ljusa färgerna kan göra det svårt för kameran att hitta rätt fokus och ljusstyrka.

Vi vet även vilken färg som förutspås bli stor våren 2019, så om du vill vara först med trenden borde du satsa på den redan nu. Se vart du hittar plagg i den trendiga färgen i videon nedan.

Läs också:

Här är de trendigaste byxorna du måste ha i din garderob i vinter

Så här såg kändisarna ut på röda mattan på MTV EMA 2018