Detaljerna som får din billiga outfit att se lyxig ut

Materialen som får din outfit att se lyxig ut. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Att ha råd med de dyraste märkeskläderna tillhör inte vardag. Men det finns dock vissa material som får dina kläder att se exklusiva ut.

1. Satin

Plagg i materialet siden ser alltid exklusivt och lyxigt ut. Sidenplagg är oftast väldigt dyra, just på grund av att det är ett finare material som tar längre tid att tillverka. 

Men trots att du kanske inte har möjlighet att köpa plagg i sidenmaterial så kan du uppnå samma lyxiga känsla med plagg i materialet satin. Men för att få det lyxiga utseendet med satin så krävs det att du väljer ett plagg med en matt finish eftersom att allt för skinande plagg i satin har av vana att se billigare ut.

Satin känns lyxigt. Bildkälla: instagram/monikh

2. Kabelstickade plagg

Stickade plagg i cashmere är självklart en dröm för alla som vill ha sköna, varma och exklusiva plagg. Men det är inte alltid en självklarhet att ha råd med att köpa en tröja för minst 1000 kronor, och ännu svårare är det om man är en student med begränsad ekonomi.

Därför klassar vi kabelstickade plagg, främst tröjor, som exklusiva till utseendet. En tjock kabelstickad tröja kan alltså se minst lika lyxig ut som den där tröjan i cashmere.

Kabelstickat är populärt i vinter.Bildkälla: Instagram/5inchandup

3. Hundtandsmönster 

Hundtandsmönster, eller de klassiska  rutorna, kan även få vilket plagg och outfit som helst att se lyxig ut. Dessutom är rutorna en av de största modetrenderna i vinter, så om det är någon gång du ska passa på och unna dig den där lyxiga känslan så är det nu.

Sara Biderman i vinterns trendigaste plagg. Bildkälla: Instagram/sarabiderman

4. Linne

Linne är ett material som kanske främst förknippas med sommaren och varmare väder. Men det fungerar lika bra på vintern om man vill se lyxig ut. 

Petra Tungården i en linnekavaj. Bildkälla: Petra Tungården

5. Kamelull

Plagg i materialet kamelull ser alltid exklusivt ut, och även i vinter är kappor och kavajer i materialet minst sagt populära. Så om du är ute efter den perfekta kappan så kan du sluta leta, den är både skön, trendig och ser lyxig ut. 

Är du sugen på att köpa plagg i dessa materialen? Passa då på att kolla i videon ovan där vi listat de trendigaste plaggen som ser lyxiga ut. 

Det finns dessutom en färg som kan få din outfit att se väldigt exklusiv ut. Se vilken det är i videon nedanför.


Läs också:

Här är hårclipsen som får vilket vinterhår som helst att se festligt ut

Vinterns trendigaste skor 2019 – under 500 kronor