Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

8 saker du borde tänka på innan du handlar på Black Friday

Dela på Pinterest
Årets stora shoppingdag är snart här och det kliar i fingrarna på många. Men det finns några saker du bör tänka på innan du går loss på Black Friday.

1. Tänk efter en gång extra innan du drar kortet

Visst är det kul att göra olika fynd, men köper du det bara för att det är till ett nedsatt pris? Därför bör du fundera innan du drar kortet på ifall du köper det för att det är något du genuint tycker är snyggt och vill ha eller om du endast köper det på grund av det är ett fynd. 

Tips inför black friday
Tänk igenom dina köp en gång extra. Bildkälla: Unsplash

2. Bestäm dig för vad du behöver och inte

Hur många toppar kan man ha? Eller skor för den delen? Vi alla har lite för mycket av något plagg, och oftast är det det plagget som vi alltid lyckas klicka hem. Och antagligen behöver du inte ytterligare en topp, kanske gick dina jeans sönder häromdagen eller så behöver du nya underkläder. Köp det du faktiskt behöver och som inte är det roligaste att lägga pengar på, passa på medan det är billigare.

3. Ha en budget

Det är lätt att gå crazy vid sådana här tillfällen och köpa allt man lägger ögonen på och därför kan det vara bra att sedan tidigare ha lagt upp en budget. Det må vara lön den dagen, men det är inte lika roligt när Black Friday är över och man har noll kronor på kontot på grund av att man unnade sig allt och lite till.

Inför Black Friday
Försök att ha en budget under Black Friday. Bildkälla: Unsplash

4. Kolla så att det är öppet köp och bytesrätt

Du lär vara övertygad på att du kommer behålla alla plagg när du står vid kassan och betalar, men efter några dagar kanske du inser att det inte var så snyggt som du tyckte då. Därför bör du se till att alltid kolla så att det är öppet köp eller bytesrätt. Och det absolut viktigaste är att du sparar kvittot.

5. Ha koll på din favoritbutik eller e-handel

Om du är riktigt shoppingsugen bör du ha koll på din favoritbutik eller e-handel för de bra deals. En rabatt på 20% kan vara bra, men ursprungstanken med Black Friday är att det vara stora rabatter.

6. Googla efter rabattkoder

I vanliga fall går det att hitta rabattkoder lite här och var, och under Black Friday är det inget undantag. Googla därför efter olika rabattkoder. 

Det brukar vara mycket folk på Black Friday
Ha koll på ordinarie pris på Black Friday. Bildkälla: Unsplash

7. Ha koll på ordinarie pris

Hur mycket sparar du egentligen på att shoppa plagget? Det kan vara bra att ha koll på ordinarie pris och ta en funderare på om det är värt att köpa plagget eller inte.

8. Handla julklappar

Trots att vi jättegärna vill handla till oss själva så är ju trots att Black Friday ett ypperligt tillfälle att handla julklappar på. Därför bör du fundera på vad du ska ge till dina nära och kära och håll koll på bra deals utifrån det!

Och kanske hittar du några sminkfynd på Black Friday, då kan det vara bra att ha koll på det kommande skönhetstrenderna vintern 2018. Kika på videon nedan för fyra stora trender!

Läs också: 

Detaljerna som får din billiga outfit att se lyxig och dyr ut

Vinterns trendigaste skor 2019 – under 500 kronor