Därför slutar Victoria's Secrets sända modevisningen på TV

Därför kommer inte Victoria Secret Fashion Show sändas på TV. - Foto: TT
Dela på Pinterest
Victoria's Secret Fashion Show har varit en ikonisk modevisning under många år – men har kommit till ett slut. Efter mycket kritik avslöjar varumärket nu att de inte längre kommer tv-sända showen.

Victoria's Secrets årliga modevisning har under flera år hypats över hela världen, men på kort tid har även varumärket dalat ordentligt och nu bekräftar de att visningen inte kommer sändas 2019.

I november 2018 stötte de på stor kritik då marknadschefen Ed Razeks gav ett kontroversiellt svar på frågan om varför inga "plus-size"- och trans-modeller var inkluderade i modeshowen.

"Eftersom showen är en fantasi. Det är en 42-minuters underhållnings special. Det är var det är", sa Ed i en intervju med Vouge.

Hans citat upprörde många, och dessutom fick modevisningen rekorddåligt få visningar på TV.

Nu blir det alltså ingen mer Victoria's Secret Fashion Show i rutan... Bild: TT

Från att showen hade cirka fem miljoner tittare under 2017, så dalade siffran till cirka 3,3 miljoner tittare under 2018. Alltså ett tapp på nästan 2 miljoner tittare!

The New York Times rapporterar om att Leslie Wexner, VD på L Brands som ligger bakom Victorias Secret, annonserat att det inte kommer sändas på TV i fortsättningen (efter hela 24 år i rad).

"Vi har bestämt att tänka om kring traditionella Victoria's Secret Fashion Show. Framöver tror vi inte att tv-sändningar passar bäst", skriver The New York Times.


Vi kommer aldrig glömma ögonblicket på catwalken när supermodellen Bella Hadid sprang på sitt ex "The Weeknd" som uppträdde på Victoria's Secret Fashion Show just efter att paret gjort slut. Se deras reaktion och vad som hände i videon nedanför.

Mer:

Victoria Secret-modellen mötte sitt ex på scenen – nu hyllas hennes reaktion