Hylla kroppen! Här är kollektionen som framhäver valkar och kurvor

Karoline Vitto designar en kollektion som ska få oss att våga visa våra kroppar. - Foto: Instagram/ karolinevitto
Dela på Pinterest
Modedesignern Karoline Vitto vill krossa kroppssidealen. Nu gör hon en kollektion för att allt fler ska våga visa sina kurvor och låta magen dallra!

Kärlekshandtag och bilringar på magen förknippas ofta med något negativt, men det är något som modedesignern Karoline Vitto vill ändra på. I sin kollektion, som hon visade upp på the Royal College of Art 2019 MA degree show, möts vi minst sagt av unika plagg som vi aldrig tidigare har sett. 

Idén till den kroppspositiva kollektionen fick Karoline Vitto för flera år sedan under en tid då hon själv inte var nöjd med sin kropp. Hon hoppades då på att shape wear, så kallade formade underkläder, skulle hjälpa henne att få sin drömsiluett. Men det blev raka motsatsen och istället bestämde hon sig för att hylla kroppens alla delar.

Med kollektionen vill hon krossa samhällets kroppsideal och uppmuntra fler till att låta kroppen vara och se ut precis som den är. Plaggen är i enkel design, men med detaljer som definitivt sticker ut. 

– Det handlar om att dekorera detta område på samma sätt som du skulle sätta ett halsband runt halsen för att rama in ditt ansikte, eller ett armband för att dekorera armarna, säger hon till tidningen Bustle.

Se bilder från kollektionen här under Instagram-kontot @karolinevitto.Peg Parnevik är en tjej som är en förebild för många, speciellt när det kommer till kroppspositivitet. Nu visar hon upp en bild på hennes mage på Instagram och hyllas av följarna. Se i videon här.


Mer:

3 anledningar att aldrig säga något om andras kroppar