Valentina Sampaio blir Victoria's Secret första transmodell

Victoria's Secret har haft sin show i flera, flera år. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Nu tar Victoria's Secret in en brasiliansk modell för en kommande kampanj. Valentina Sampaio blir därmed den första transpersonen i VS historia.

Den årliga Victoria's Secret-showen har fått både ris och ros de senaste åren. Kritiken har bland annat varit att plus size-modeller inte får ta plats och att de bidrar till samhällets skeva ideal genom att bara visa upp kvinnans "idealkropp".

Marknadschefen Ed Ramzek stötte också på stark kritik när han i en intervju med Vouge uttalade sig om att han inte tyckte att Victoria's Secret skulle ha transpersoner i showen. Efter många upprörda kommentarer bad han senare om ursäkt i ett öppet meddelande på Twitter. "Det var aldrig om kön", skrev han då. 

Men nu verkar det som att företaget tar ett litet kliv fram. De har nu anlitat den den brasilianska modellen Valentina Sampaio för en kommande kampanj. 

Det var på Instagram som modellen postade en bild backstage från fotograferingen av Victoria's Secret märke "Pink". Hon blir därmed den allra första transmodellen som är ansiktet utåt för Victoria Secret. 

Foto: Stella Pictures

Victoria's Secret Fashion Show har varit en ikonisk modevisning under många år – men har nu kommit till ett slut. Showen kommer alltså inte sändas på TV hösten 2019. Se anledningen i videon.

Mer: 

Victoria Secret-modellen om kroppshetsen: "De sa att jag var tvungen att gå ner i vikt"