Så tacklade Peg Parnevik sin ätstörning under Så mycket bättre-inspelningen: "Grät mycket"

Så tacklade Peg Parnevik sin ätstörning under Så mycket bättre-inspelningen: "Grät så mycket"
Peg Parnevik öppnar upp om tuffa tiden i "Så mycket bättre". - Foto: Skärmdump/Så mycket bättre/jag TV5, Fredrik Sandberg / TT
Dela på Pinterest
Peg Parnevik har sedan flera år tillbaka varit öppen med att hon lider av en ätstörning. Nu berättar hon hur hon tacklade sina jobbiga tankar under inspelningen av "Så mycket bättre". – Jag ska inte ljuga om det, det var pissjobbigt, berättar hon i podcasten "Peg & Penny".

Artisten Peg Parnevik har tidigare varit öppen med att hon lider av en ätstörning. Sjukdomen har drabbat henne under flera år, och det var 2018 som hon först öppet valde att prata om den, då i podcasten "Pillowtalk", föregångaren till artistens nuvarande podd "Peg & Penny". 

Stöttades av produktionen

I ett avsnitt nämnda "Peg & Penny", som Peg driver tillsammans med sin syster Penny Parnevik, svarar hon på frågor gällande sin medverkan i "Så mycket bättrer". En av frågorna handlar om just Pegs ätstörning, och hur hon tacklade den under inspelningstiden.

– De (produktionen, red anm.) var jättehjälpsamma men det var skitsvårt att känna att jag inte hade kontroll över... vi bestämde ju aldrig mat, säger Peg Parnevik i avsnittet. 

Hon förklarar att hon redan innan inspelningen fick möjlighet att framföra det faktum att hon lider av en ätstörning, samt att hon fick komma med önskemål gällande mat för att det skulle bli så behagligt som möjligt för henne. 

– Så de fixade så att jag kunde äta makor, hummus och snacks och grejer, guacamole. Om jag inte kände att jag åt tillräckligt mycket eller om jag kände att "idag kan inte jag äta det här". 

Peg Parnevik: "Jag grät mycket"

Även bristen på träning och annan vardaglig rörelse gjorde henne besvärad, berättar hon i avsnittet.

– Det var skitjobbigt absolut. Vi hade ju inte någon tid över så det var ju inte som att jag... jag hann absolut inte träna eller inte ens gå på en promenad. 

Hon tillägger:

– Det var absolut jobbigt. Jag ska inte ljuga om det, det var pissjobbigt. Jag grät mycket, men jag löste det helt okej tycker jag. Jag gjorde mitt bästa. 

Lider du eller någon du känner av en ätstörning? 
Hit kan du vända dig: 

  • Är du under 18 år kan du kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup. På en del bup-mottagningar behöver du remiss från vårdcentralen.
  • Om du är 18 år eller äldre, då kan du boka tid på en vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller på företagshälsovården om du jobbar. 
  • Du som är upp till 20-25 år kan också kontakta en ungdomsmottagning. Åldersgränsen för hur gammal man får vara för att ta hjälp av en ungdomsmottagning varierar mellan olika ungdomsmottagningar.

Du kan läsa mer på 1177.

stats