Peg Parnevik om hatet efter Så mycket bättre: "Massa killar som blivit arga"

Peg Parnevik om hatet efter Så mycket bättre: "Massa killar som blivit arga"
Peg Parnevik är en av deltagarna i "Så mycket bättre" i år. - Foto: Karl Melander/TT, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
I det andra avsnittet av "Så mycket bättre" tolkade Peg Parnevik låten "Vi är tjejer, vi är bäst", skriven av Lasse Holm för damlandslaget i fotboll 1987. Nu berättar Parnevik att hon fått en del hat efter låtsläppet, och poängterar att et främst är från män som de negativa kommentarerna kommit.

Peg Parnevik i "Så mycket bättre" 2023

En av årets hitmakare i "Så mycket bättre" är artisten Peg Parnevik, 28, som redan två veckor in i programmet har levererat två låtar, "Bättre nu (The wedding)" och "Vi är tjejer, vi är bäst", som blivit rejält uppskattade ute i stugorna. Det märks inte minst i kommentarsfälten på sociala medier och på Spotifys topplistor. Men det är inte alla som håller med om de positiva orden som yttrats om låten. 

Peg Parnevik om hatet efter 

I sin podcast "Peg & Penny", som Peg driver med sin syster Penny Parnevik, berättar hon att hon är supernöjd med låten, men att hon fått en hel del negativa kommentarer om den – från män. 

– Det är massa killar som blivit arga, berättar hon i podcasten.

Hon förklarar att hon fått kommentarer om att det hon sjunger, att tjejer är bäst, är sexistiskt och att män uttryckt att de blivit kränkta av låten. 

"Vilket skit, it's ok you gonna get some", "fy fan vilket jävla bajs" och "inte okej det är faktiskt sexistiskt", berättar hon är några av de kommentarer hon fått från olika män efter att låten programmet sändes på TV4. 

Ytterligare en kommentar som syns på Tiktok lyder: 

"Sa precis till min sambo att du faktiskt gör bra musik, sen kommer denna. Jaja det andra du gjort har varit bra."

Bianca Ingrosso nämns i Parneviks låt

Men majoriteten i Peg Parneviks kommentarsfält tycker att låten är toppen, och en som har skickat lite extra kärlek till artisten efter låtsläppet är Bianca Ingrosso, som faktiskt nämns i låten. 

LästipsPeg Parneviks dunderhyllning till Bianca Ingrosso – mitt i låten

LästipsPeg Parneviks ord om Så mycket bättre: "Grät varje dag"

Håller du med?
Tack för din röst!