Hat mot Peg Parnevik efter Filip Lamprechts tv-framträdande: "Hotades"

Hat mot Peg Parnevik efter Filip Lamprechts tv-framträdande: "Hotades"
Filip Lamprecht och Peg Parnevik var tillsammans i sex år. - Foto: Patrik C Österberg/ STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Efter sex år tillsammans gjorde Peg Parnevik och Filip Lamprecht slut. I en ny musikdokumentär från P3 berättar Peg om den tuffa tiden.

Den som tittat på tv de senaste åren på kan knappast ha missat Filip Lamprecht, barnbarn till Lill-Babs och son till Kristin Kaspersen, i rutan. Den senaste tiden har han medverkat i en rad olika TV4-program, däribland "Fångarna på fortet", "Hela Sverige bakar", "Förrädarna", "Renées brygga" och "Sveriges mästerkock". 

Filip Lamprecht tävlar i "Sveriges mästerkock" 2024. Foto: Pressbild/TV4 

Därför har Filip Lamprecht dragit ner på modelljobb

Förutom att vara tv-profil har han också jobbat som modell, men det yrket har han själv uppgett att han nu valt att trappa ner på till följd av de skönhetsideal som finns i modellbranschen: 

– Tyvärr är det ju så att stereotypen är att man ska se ut på ett visst sett. Det är nog därför också som jag har minskat antalet modelljobb som jag gör för det är inte ett rimligt snack och rimliga förväntningar och den pressen man sätter på hur man ska se ut och inte se ut. Man pratar om det på ett dåligt sätt, sa Filip Lamprecht när han gästade "Renées brygga" tillsammans med sin mamma, Kristin Kaspersen. 

Filip Lamprecht var med i "Let's dance" 2021 

Men Filip Lamprechts stora genombrott, då han verkligen blev känd för hela svenska folket, kom när han var med i "Let's dance". Det var våren 2021 och inspelningen och premiären av "Let's dance" hade dragit igång. Filip dansade då med proffsdansaren Linn Hegdal – en person som idag är hans flickvän. 

Vid tillfället då "Let's dance" 2021 drog igång var han dock tillsammans med artisten Peg Parnevik. De var tillsammans i omkring sex år innan det tog slut, vilket skedde i samma veva som "Lets dance" fortfarande sändes. 

Linn Hegdal och Filip Lamprecht tävlade i "Lets dance" 2021. Foto: Stella Pictures 

Peg Parnevik om hatet 

Både under och strax innan uppbrottet gick Peg Parnevik igenom en tuff tid. Hon fick nämligen ta emot massvis med hat och hotades till och med till döden i elaka kommentarer som strömmade in på hennes Instagram. 

I en ny P3 musikdokumentär som handlar om Peg berättar hon bland annat om hatet och sitt dåliga mående under perioden då hennes pojkvän – som senare blev hennes ex-pojkvän – syntes i tv samtidigt som kommentarerna fullkomligt haglade på hennes Instagram-konto. 

– Folk skrev väl allt från att jag var ful och att jag var tjock och "hon har så många åsikter och hon förtjänar inte kärlek". De tyckte att jag var så himla jobbig, ful och fel. 

Samtidigt florerade även ett romansrykte mellan Filip Lamprecht och Linn Hegdal. Filip var alltså då tillsammans med Peg och Linn var tillsammans med proffsdansaren Jacob Persson

Linn Hegdal. Foto: Paul Wennerholm/TT 

"Fick så sjukt mycket hat"

I dokumentär framkommer det att de personer som skickade hat till Peg inte kunde förstå hur en "så lugn och fin kille som Filip" orkar med en tjej som Peg. 

– Jag fick ju så sjukt mycket hat. När det kom till en pik ville mamma att jag skulle ha livvakter och det var folk som hotade mitt liv och det hotades med våldtäkt och att de skulle hitta var jag bodde och mörda min familj, berättar Peg i dokumentären. 

Filip Lamprecht och Peg Parnevik. Foto: Adam Ihse/TT 

"Ville säga upp mig"

Peg bestämde sig då för att bemöta påhoppen, vilket resulterade i att det bara blev värre. Där och då bestämde hon sig för att sluta med sociala medier, och hon var till och med beredd på att avsluta sin karriär som artist: 

– Jag kände mig så deprimerad, så ledsen och så sviken och jag måste göra det framför svenska folket. Jag ville säga upp mig. 

Peg Parnevik: Filip Lamprecht gjorde slut via sms

I samma veva gjorde Peg Parnevik och Filip Lamprecht slut. När Peg gästade podcasten "Brottarbröder" våren 2023 avslöjade hon att hon blev dumpad via sms, samt att uppbrottet kom som en chock för henne: 

– Det var en chock, det var väldigt traumatiskt för jag var inte beredd, sa hon då och fortsatte sedan:

– Men jag vet inte 100 procent vad som hände, för han gjorde slut med mig. Jag var inte ens i Sverige, jag var i USA. Han smsade mig. 

Peg Parnevik. Foto: Stella Pictures 

Filip Lamprecht gjorde slut med Peg Parnevik

Även Filip Lamprecht har, efter uppbrottet, uttalat sig om situationen. När han gästade podcasten "Två meter dumheter" berättade han att det var hans beslut att göra slut: 

– Jag tog det initiativet. Jag gjorde slut, avslöjade Lamprecht i avsnittet. 

Han har även berättat att han misstänker att hans medverkan i "Let's dance" låg bakom att uppbrottet skedde just då:

 – Jag tror absolut att det att jag var med i programmet avgjorde att det hände då. Men jag skulle också säga att det skulle hänt ändå. Man har liksom sina egna grejer och det var något som skulle komma hur som, men sen så var det bara att det satte oss i en position av att man bekräftade det man hade känt när man hade mycket tid ifrån varandra. 

Idag har både Peg och Filip nya kärlekar. Filip är som tidigare nämnt tillsammans med sin tidigare danspartner Linn Hegdal och Peg är tillsammans med Sebastian De la Vega. Du kan läsa mer om Peg Parneviks nya pojkvän här. 

Lästips: Peg Parnevik om åldersskillnaden med pojkvännen Sebastian De la Vega