Carina Berg kollapsade i krampanfall – makens oro: "Tårarna bara rann"

Carina Berg kollapsade i krampanfall – makens oro: "Tårarna bara rann"
Carina och Erik Berg är gifta sedan 2018. - Foto: Stina Stjernkvist / TT, Skärmdump/Carina Bergfeldt
Dela på Pinterest
För ett par år sedan föll Carina Berg ihop till följd av ett krampanfall. Hon vaknade upp på sjukhuset och därefter kom hennes make, Erik Berg, inspringandes mycket orolig.

Carina Berg föll ihop av krampanfall

I juni 2022 drabbades programledaren Carina Berg , 46, av ett krampanfall som gjorde att hon kollapsade. Vid händelsen befann hon sig i en livsmedelsbutik och kunde snabbt bli förd med ambulans till sjukhus. 

Efter många intensiva jobbdagar i kombination med sömnbrist sa hennes kropp ifrån och orkade inte längre. 

En kort tid efter kollapsen berättade hon om det hela i sin podcast "Gynning och Berg": 

– Jag går in på Coop vid Odenplan i Stockholm och då öppnas dörrarna och sen minns jag inget mer förrän jag vaknar på sjukhuset, sa Carina Berg i podcasten då och beskrev hur hon hade ramlat ihop, bitit sig i tungan, kissat på sig och slagit i sig i både huvudet och armen. 

Erik Bergs oro 

Innan kollapsen hade hon ringt sin make, Erik Berg, 35, för att berätta att hon kände sig snurrig. Han hade då uppmanat henne att ta sig hem direkt. En stund efter att de lagt på försökte Erik, utan framgång, få tag på Carina igen. 

– Han börjar ringa och tänker väl allt det där som jag tror att alla tänker. Då är det ju såklart att i stunder av oro har man ju också tyvärr väldigt bra fantasi, så han har ju redan sett framför sig som ensamstående med två barn, berättade Carina Berg i podcasten 2022. 


Carina Berg om makens reaktion efter kollapsen 

I år är Carina Berg aktuell som programledare för "Melodifestivalen" som drar igång i februari. 

Inför premiären gästar hon "Carina Bergfeldt" på SVT, där hon bland annat berättar om vad som hände den där dagen i juni 2022. Hon berättar beskriver även hur Eriks känslor var då:

– Han kom snabbt till sjukhuset. Han löste logistiken snabbt med barnen och kom och visste ju inte någonting om det här då, säger hon och tillägger:

 – Han bara liksom... tårarna bara rann ju. 

Avsnittet av "Carina Bergfeldt" då Carina Berg gästar sänds på SVT och SVT Play den 19 januari 2024.