Lisa Ajax: Pojkvännen, graviditeten och Melodifestivalen

Har du koll på Lisa Ajax?
Har du koll på Lisa Ajax? - Foto: Henrik Montgomery/TT / Magnus Andersson/TT
Dela på Pinterest
Lisa Ajax är en svensk popsångerska som tävlar i Melodifestivalen 2024 med bidraget "Awful liar". Här kan du läsa mer om Lisa, inklusive vem hennes pojkvän är, graviditeten och mer om hennes karriär som artist.

Lisa Ajax ålder – hur gammal är hon?

Lisa Ajax föddes den 13 augusti 1998, vilket innebär att hon fyller 26 under sommaren 2024.

Lisa Ajax längd – hur lång är hon?

Lisa Ajax är 152 centimeter lång.

Vilka tv-program har Lisa Ajax varit med i?

Lisa Ajaxs karriär som artist tog fart på riktigt när hon vann Idol 2014 som 16-åring – den yngsta vinnaren i programmets historia.

Sedan dess har hon släppt många singlar samt tävlat i Melodifestivalen fyra gånger: 2016, 2017, 2019 och 2022. De tre första åren tog hon sig vidare till final, men utan att vinna hela tävlingen.

Lisa Ajax, 2014. Foto: JESSICA GOW / TT

Lisa Ajax i Melodifestivalen 2024

Nu är det dags för Lisa Ajax att ställa upp i Melodifestivalen igen, denna gång med bidraget "Awful Liar". Hon kommer att tävla i den första deltävlingen som går av stapeln i Malmö den 3 februari 2024.

Lisa Ajax, 2023. Foto: Henrik Montgomery/TT

Lisa Ajax pojkvän – vem är Max Huss?

Lisa Ajax är tillsammans med den tre år äldre artisten Max "Klockrent!" Huss. Paret träffades för första gången i september 2020 och blev tillsammans några månader senare. I en intervju med Aftonbladet har Lisa Ajax tidigare avslöjat hur hon och Max Huss träffades.

– Han håller också på med musik, och vi träffades i studion. Och sedan byggdes det på därifrån, sa hon till tidningen och lade till:

– Vi tyckte att det kändes rätt att göra det nu.

Är Lisa Ajax gravid?

Ja, Lisa Ajax är gravid. Under en spelning i centrala Stockholm i december 2023 tog pojkvännen Max Huss upp Lisa Ajax på scen och avslöjade glädjebeskedet

Barnet väntas komma i juni 2024.

Lisa Ajax på Instagram

Lisa Ajax går under användarnamnet @lisaajax på Instagram.