Lisa Ajax säger ifrån efter kroppskommentarerna: "Ledsen och arg"

Lisa Ajax säger ifrån efter kroppskommentarerna: "Ledsen och arg"
Lisa Ajax säger ifrån efter kroppskommentarerna: "Ledsen och arg" - Foto: Johan Nilsson/TT
Dela på Pinterest
Lisa Ajax gjorde nyligen succé i "Melodifestivalen" 2024. Efter sitt framträdande på melloscenen har hon mötts av negativa kommentarer gällande hennes utseende, och det faktum att hon är gravid.

När den första deltävlingen i "Melodifestivalen" 2024 gick av stapeln stod det snabbt klart att Lisa Ajax, 25, är en av årets finalister. Framförandet av låten "Awful liar" gjorde helt enkelt succé hos tittarna. 

Men 25-åringens tv-framträdande fick också andra, mer negativa konsekvenser. 

I ett inlägg på sociala medier berättar Lisa Ajax att hon fått ta emot flera kommentarer gällande sitt utseende. Ajax är gravid och ska bli mamma i juni, och det faktum att hon är gravid ska ha väckt en hel del reaktioner. 

En av de som öppet kommenterat Lisa Ajax utseende är Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton, 46. På X författade han ett inlägg där han skrev följande: 

"Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv". Inlägget ska nu vara borttaget. 

"Det är något patetiskt över en mediekultur som desperat dammsuger sociala medier på melloskämt för att dra i gång konstruerade och fullkomligt poänglösa konflikter. I övrigt önskar jag Lisa Ajax allt gott", skrev Hilton i ett sms till Expressen efter att hans tidigare inlägg på X uppmärksammats i media. 

Lisa Ajax sätter ner foten 

På Instagram uttrycker Lisa Ajax sin sorg över att hennes utseende kommenteras och kritiseras, inte bara av  tidigare nämnda kulturchef utan även av flertalet personer på Tiktok. 

Hon berättar även att hon själv tampats med en hel del tankar om sin kropp och dess förändring under den pågående graviditeten. 

"Allting sker fort och det är inte alltid mitt huvud hänger med, det kan vara extremt påfrestande vissa dagar. Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre… Jag förstår att det är en yngre publik på TikTok, där dom allra flesta kommentarerna är, och jag har lärt mig ta det med en nypa salt. Men när det kommer en kommentar från en vuxen man som är kulturchef på en stor tidning att ”det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv” då undrar jag verkligen vart det gått fel? Jag blir verkligen mörkrädd och så otroligt besviken. Sitter man på en viss position behöver man också ta ansvar för vad man skriver på nätet, och hur det kan påverka någon.", skriver hon och tillägger slutligen: 

"Förlåt, men det här har verkligen gjort mig så ledsen och arg under veckan så jag kände verkligen att jag behövde få skriva av mig. Så många fina människor som skriver så kärleksfulla saker till mig därute, jag ser er mest!! Tro mig! Jag önskar bara att alla kunde tänka som ni gör" 


Stöttas efter orden 

Lisa Ajax inlägg där hon öppet och ärligt öppnar upp om sitt mående har lett till att det strömmat in stöttande kommentarer. En av de som kommenterat är Zara Larsson.

"Säg till dooom!!!", skriver Larsson i en kommentar. 

"Du är så fucking cool, talangfull, fin och förtjänar det bästa. Blir förbannad och besviken på alla dumhuvuden där ute", kommenterar artisten Isa Tengblad.