Samir Badran och Viktor Frisk hånas efter viral video: "Hatarna får hata"

Viktor Frisk och Samir Badran. - Foto: Johan Nilsson/TT
Dela på Pinterest
Samir Badran och Viktor Frisk får kritik efter en video som blivit viral på sociala medier.

Samir Badran och Viktor Frisk deltog nyligen i "Melodifestivalen" för fjärde gången. Duon tävlade med låten "Hela världen väntar", men tog sig inte hela vägen till final. Men oavsett final eller ej är Samir och Viktor en populär popduo som släppt flertalet uppskattade låtar genom åren, däribland "Bada nakna", "Shuffla" och "Suxofuckingfon". 

Viktor Frisk och Samir Badran. Foto: Henrik Montgomery/TT 

Kritik mot Samir och Viktor 

Men den senaste veckan har kritik väckts mot Samir och Viktor, detta till följd av att ett klipp på när de sjunger utan både bakgrundsmusik och autotune, Klippet sprids främst på Tiktok, där flera användare ifrågasätter artisterna, inte minst Viktor som nästan inte sjunger alls i klippet. 

"Varför är det bara Samir som hörs? Och varför är dom så anfdådda när dom sjunger. Viktor ser ut som om han skäms över Samir", "Samir lät inte Viktor sjunga" och "sjunger Viktor ens" lyder några av de kommentarer som samlats på Tiktok. 

 


Klipp med Samir och Viktor utan musik sprids 

Det som cirkulerar på sociala medier är alltså artisternas så kallade "mic feed", det vill säga enbart det ljudet som kommer från deras mikrofoner. 

I en kommentar till Expressen beklagar SVT det hela, men menar på att det läckta materialet nödvändigtvis inte behöver komma från dem, utan att det istället skulle kunna vara ett slags datorprogram som kan separera musik och sång. 

Viktor Frisk. Foto: Henrik Montgomery / TT 

Ger svar på tal 

Huruvida det är så är ännu oklart. En sak som däremot är säker är att Viktor Frisk, som just nu befinner sig på en solsemester med sin partner Andreas Gran, är väl medveten om kritiken. I ett inlägg på Instagram ger han svar på tal kring det hela: 

"Medans man blir hånad och hatad på sociala medier i Sverige så sitter vi och tittar ut över världens vackraste solnedgång. Livet har sina kontraster. Jag ska erkänna att det är svårt att hantera när det blir ett sånt drev kring något man har gjort.", skriver han och tillägger:"Jag har aldrig sagt att jag är bra på att sjunga så jag tackar änglar och gudar för autotune. Vi gör musik som förhoppningsvis gör folk glada. Det är allt. Det tänker jag fortsätta med. Hatarna får hata så käkar jag middag till solnedgången under tiden. Kram på er". 

 


Andreas Gran och Viktor Frisk. Foto: Stell Pictures 

Läs mer om Viktor Frisk här!