Clara Klingenström: Ålder, partner och Melodifestivalen

Har du bra koll på Clara Klingenström? - Foto: STELLA Pictures/Ida Åkesson / STELLA Pictures/Jari Kantola
Dela på Pinterest
Clara Klingenström är en svensk sångerska som tävlar i Melodifestivalen 2024. Här kan du läsa mer om Clara, inklusive om hennes relation till sin pappa, hennes destruktiva förhållande med sitt ex och mer om hennes karriär.

Clara Klingenströms ålder – hur gammal är hon?

Clara Klingenström föddes den 21 februari 1995 vilket innebär att hon fyller 29 år under vintern 2024. Hon föddes i Garde församling på Gotland. 

Clara Klingenströms karriär 

Clara Klingenström inledde sin musikkarriär år 2015 efter att ha vunnit Region Gotlands final av musiktävlingen "Musik Direkt". Hennes stora genombrott kom med Melodifestivalen 2021, där hon slutade på femte plats med låten "Behöver inte dig idag". Under finalen av Eurovision Song Contest 2023 var hon även en av fem personer i Sveriges jury.

Clara Klingenström i Melodifestivalen 2024

2024 är det dags för Clara Klingenström att ställa upp i Melodifestivalen igen, denna gång med bidraget "Aldrig mer". Hon tävlar i den tredje deltävlingen som går av stapeln i Växjö den 17 februari.

Clara Klingenström, 2023. Foto: Henrik Montgomery/TT

Clara Klingenströms destruktiva förhållande med sitt ex

Clara Klingenström levde tidigare i en destruktiv relation, något hon sjöng om i låten "Behöver inte dig idag" som hon framförde när hon var med i "Melodifestivalen" 2021. För sajten sajten Nöjeslivet har hon tidigare beskrivit den tuffa tiden: 

– Jag blev inte behandlad bra alls. Jag blev misshandlad. Detta gjorde att jag var väldigt elak mot mig själv och tog droger och missbrukade alkohol. 

Har Clara Klingenström partner eller är hon singel?

I dagsläget är Clara Klingenström singel, något hon i en intervju med Aftonbladet berättat att hon tycker är skönt: 

– För första gången i mitt vuxna liv, sedan jag blev 18, känner jag att det är skönt att vara singel. Jag känner det genuint. Förr var jag lite rädd för att vara ensam, men nu tycker jag bara det är skönt. 

Clara Klingenström, 2024. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Clara Klingenströms relation med sin pappa

När Clara var tonåring utvecklade hennes pappa ett alkoholmissbruk, något som fick henne att bryta kontakten med honom. För Helagotland har hon tidigare berättat att pappans missbruk fick henne att må väldigt dåligt: 

– Jag försökte förtränga honom vilket gjorde att jag mådde väldigt dåligt. 

Clara tog kontakt och försonades med sin pappa igen när han blev allvarligt sjuk. Han gick bort 2020 och året efter gjorde Clara låten "Liv" som hon tillägnade sin pappa. 

Clara Klingenström på Instagram

Clara Klingenström går under användarnamnet @claraklingenstrom på Instagram.