Albin Tingwall: Ålder, familj och uppbrottet med Nike Sellmar

Här kan du läsa mer om artisten Albin Tingwall. - Foto: Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Artisten Albin Tingwall medverkar i "Melodifestivalen" 2024. Här kan du läsa mer om hans familj, "Idol" och relationen med Nike Sellmar.

Albin Tingwalls ålder

Albin Tingwall, vars fullständiga namn är Olov Albin Tingwall, föddes den 25 juli 2003 och blir då 21 år sommaren 2024.

Albin Tingwall i "Idol"

Albin Tingwall deltog i "Idol" 2022 där han kom på en andra plats efter Nike Sellmar.

Har Albin Tingwall flickvän? 

Albin Tingwall var tidigare tillsammans med Nike Sellmar. De träffades under sin medverkan i "Idol" 2022, då Albin kom tvåa och Nike tog hem hela tävlingen. Strax efter att tävlingen avslutats gick de ut med att de var ett par. I slutet på förra året gick de ut med att de valt att gå skilda vägar. I dagsläget vet vi inte om Albin har hittat någon ny flickvän. 

Albin Tingwall och Nike Sellmar – därför gjorde de slut

Det var i ett inlägg på Instagram som Nike avslöjade att hon och Albin gått skilda vägar. I inlägget förklarade hon varför: 

"Ni vet ibland när man måste göra saker för sin egen skull, trots att man har så mycket kärlek för en person. Så blev det den här gången. Ingenting är svart och vitt."

Efter uppbrottet beskrev Albin Tingwall sitt mående i en kommentar till Expressen:

”Mår inte särskilt bra. Det är mitt första förhållande om mitt första avslut. Man förlorar den viktigaste personen i sitt liv utan att man kan göra något åt det. Jag är inte särskilt sugen på att bli kär igen”.

Albin Tingwalls familj 

Albins familj består av hans mamma Suzanne, pappa Henrik och en storebror, Joel, som han tillägnade låten "Fix You" till under sin medverkan i "Idol". Albin är uppvuxen i Sigtuna utanför Stockholm.

Albin Tingwall "Melodifestivalen" 2024 

Albin Tingwall är en av deltagarna i "Melodifestivalen" 2024. Han deltar med låten "Done getting over you". Artisten har inte varit med och skrivit låten själv och den skrevs innan uppbrottet med Nike. Trots det förklarar Albin att han kan relatera mer till låten nu på grund av förhållandet med Nike: 

– Det var verkligen ett sammanträffande bara. Men nu kan jag ju relatera ännu mer än någonsin till en låt så det är ju jättebra, säger han till Aftonbladet.

Albin Tingwall på Instagram 

På Instagram går Albin Tingwall under användarnamnet @albintingwalls.