Därför köpte Sofia Wistam nya lägenheten utan maken Magnus

Därför köpte Sofia Wistam nya lägenheten utan maken Magnus
Sofia Wistam och Magnus Wistam gifte sig 2003.
Dela på Pinterest
Sofia Wistam är sedan 2003 gift med Magnus Wistam. Nyligen sålde de sin bostad på Lidingö och nu börjar ett nytt liv i stan, berättar Sofia i podcasten "Wahlgren & WIstam".

Programledaren Sofia Wistam, 57, är sedan 2003 gift med Magnus Wistam, 55. Paret träffades i en skidlift i Verbier i början av 2000-talet och gifte sig strax efter det. 

Sofia och Magnus Wistam har två söner ihop, Texas född 2004 och Lennox född 2006. Sofia har även dottern Sindy, född 1999, samt sonen Kid, född 1992, från tidigare förhållanden. 

Sindy Rahm och Sofia Wistam. Foto: Peter Grannby/Stella Pictures 
Kid Eriksson och Sofia Wistam. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures 

Sålt huset på Lidingö 

Familjen har bott i ett stort hus på Lidingö i hela 18 år. Huset, en sekelskiftesvilla på omkring 300 kvadratmeter, såldes nyligen för 26 miljoner kronor enligt Booli

I och med försäljningen av sekelskiftesvillan har familjen Wistam köpt en ny bostad – en lägenhet i Stockholms innerstad. 

Men hur själva försäljningen och köpet gick till blev inte riktigt som Sofia Wistam tänkt. När budgivningen på den lägenhet hon och Magnus Wistam fattat tycke för började hade han bestämt sig för att ge sig iväg. 

– Då säger har "Bye bye", befinner sig på ent alptopp utan mottagning, berättar Sofia i podcasten "Wahlgren & Wistam". 

Lennox, Sofia, Magnus och Texas Wistam. Foto: Robert Eklund/TT 

"Nu får han skylla sig själv" 

Sofia Wistam förklarar att det började budas för fullt och att hon då saknade någon att bolla den ekonomiska biten med. Men när det började dra ihop säg bestämde hon sig för att ändå fullfölja det hela – Magnus hade gett Sofia fullmakt och det var fritt fram för henne att köra. 

– Till slut så bara, nu får han skylla sig själv den här mannen. Jag vet att han gillar lägenheten. Då vann vi budgivningen på den, berättar hon i podcasten. 

Hon berättar att hon till slut fick åka till mäklarfirman, signade alla papper och blev med ny lägenhet – utan Magnus vid sin sida. 

"Inte klokt"

Sofia Wistam och maken blev därmed ägare av en helt ny bostad – på andra sidan Lidingöbron, något hennes poddkollega Pernilla Wahlgren chockas över: 

– Det är inte klokt, du ska lämna ön!, utbrister Pernilla i podcasten. 

– Det är skönt, men det är väldigt läskigt, berättar Sofia. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Foto: Jonas Ekströmer / TT