Alexandra Nilssons nya barnbesked med Andreas – nu berättar de: ”Väcker något”

Alexandra Nilsson och Andreas Hellmers
Alexandra Nilsson och Andreas Hellmers - Foto: Foto: STELLA Pictures/Peter Grannby, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Alexandra Nilsson har tidigare berättat att folk i hennes närhet tjatar om att hon måste skaffa barn – trots att hon inte vet om hon vill ha barn eller inte.

Alexandra Nilsson har stått i offentlighetens öga sedan 2007, hon slog igenom som 16-åring med den populära bloggen som gick under namnet ”Kissie”. Hon blev mycket uppmärksammad i media för sina provokativa uttalanden och åsikter. Till slut blev det för mycket för Alexandra och efter 15 år slutade hon blogga, i samband med det tog hon även avstånd från namnet ”Kissie”. Idag jobbar hon som influencer och driver en populär podcast ”Ord och alla visor” tillsammans med Dasha Girine. 

Sedan 2017 har Alexandra varit tillsammans med Anderas Hellmers och under början på 2022 förlovade sig paret, men än har det inte blivit ett bröllop. Idag bor de tillsammans med sina två hundar. 

Alexandra Nilsson och Anderas Hellmers 2017.Foto: Stella Pictures

Därför vill Alexandra Nilsson inte skaffa barn

När man kommer upp i en viss ålder och är i en stabil relation, är det inte ovanligt att folk i ens omgivning börjar ställa frågor om barn, något även Alexandra och Anderas fått erfara. När influencern under 2023 gästade ”Framgångspodden” berättade hon att hon faktiskt blir irriterad av frågan, något som nöjessajten Hänt tidigare skrivit om. 

– Jag får ju höra hela tiden – i stort sett varje dag – att jag borde tänka på att skaffa barn. Att min biologiska klocka borde ringa för glatta livet och att mina ägg håller på att bli dåliga. Det är ett sånt jävla tjat, och det kommer dessutom från min mamma. Men jag vet att hon gör det av kärlek, och jag förstår att det här är djupt inrotat i våra hjärnor sedan flera generationer tillbaka, säger hon och fortsätter:

– Men då känner jag bara: ”Nej, ni tjatar på mig och då blir det så att jag vill hitta en annan väg. Jag vill hitta en annan version av det som ni tror är det perfekta.

Hon fortsätter berätta att anledningen till att hon inte är särskilt sugen på barn är för att det verkar jobbigt och stressigt. Hon säger även att hon inte vet om hon skulle passa till att vara mamma. 

– Det känns som att alla tjatar på alla att skaffa barn. Jag vet inte ens om jag är lämplig som mamma, det är ingen som ens tänker den tanken. Det bara: "Du är i rätt ålder, skaffa barn”. Men jag hanterar inte stress bra, jag har lätt att bli ledsen och arg. Vad hade jag varit för mamma då?, säger hon i podden.

Alexandra Nilsson på röda mattan 2024. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Alexandras nya ord: ”Vem vet” 

När Alexandras pojkvän Anderas gästar podcasten ”Ord och inga visor” berättar han för Dasha om hur han tror att deras liv ser ut om fem år, när Alexandra inte är i rummet. 

– Jag önskar att jag hade ett bra svar. Vi har inte berört exempelvis barn sådär jättemycket, nu har vi börjat prata lite lätt om det. När man springer på barn och de är mysiga, det väcker något i en. Men, vad det betyder det återstår att se, svarar han. 

När Alexandra sedan kommer tillbaka in i studion får hon chansen att reagera på vad Andreas precis sagt. 

– En knodd? Ja, vem vet, det kanske springer runt en liten då.