Sofia Wistams hemlighet avslöjad – går bakom ryggen på maken: ”Dåligt samvete”

Magnus Wistam och Sofia Wistam har köpt lägenhet i Stockholms innerstad
Magnus Wistam och Sofia Wistam har köpt lägenhet i Stockholms innerstad - Foto: Foto: STELLA Pictures, Jonas Ekströmer/TT
Dela på Pinterest
Sofia Wistam och maken Magnus har varit tillsammans i över 20 år. Nu avslöjar tv-profilen att hon gått bakom ryggen på maken.

Tv-profilen Sofia Wistam är sedan 2003 gift med Magnus Wistam. Paret träffades i en skidlift i Verbier i början av 2000-talet och strax efter första mötet gick Magnus ner på knä på Grand Hotel i Stockholm och friade till Sofia som sa ja. Kort därpå blev paret äkta makar. 

Sofia och Magnus har tillsammans två söner, Texas född 2004 och Lennox född 2006. Sofia har även två barn från tidigare förhållanden, dottern Sindy, född 1999, samt sonen Kid, född 1992.

Sofia Wistam med sönerna Texas och Lennox. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Sofia Wistam lämnar Lidingö – efter 18 år 

I snart två decennium, närmare bestämt 18 år, har familjen bott i ett 300 kvadratmeter stort hus på Lidingö, men nyligen avslöjade programledaren att paret sålt huset för att flytta in till stan. Enligt sajten Booli landade slutpriset på sekelskiftsvillan på omkring 26 miljoner kronor.

I podcasten ”Wahlgren & Wistam” har Sofia tidigare berättat om inköpet av den nya bostaden, och att det hela inte riktigt gick som hon hade tänkt sig. När budgivningen på den lägenhet hon och maken var intresserade av skulle börja – bestämde sig Magnus för att åka iväg. Till en plats utan mottagning. 

– Då säger han "Bye bye", och befinner sig nu på en alptopp utan mottagning, berättade Sofia i podcasten.

Wistam fortsätter berätta att budkriget satte igång för fullt och att hon fick fatta alla beslut på egen hand. Innan Magnus lämnade hade han dock givit henne fullmakt över bostadsköpet, vilket hon drog nytta av. Och vipps hade hon och maken blivit med lägenhet i Stockholms innerstad – utan att maken visste om det. 

– Till slut tänkte jag nu får han skylla sig själv den här mannen. Jag vet att han gillar lägenheten. Då vann vi budgivningen på den. 

Magnus Wistam och Sofia Wistam 2013. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Läs mer: Därför köpte Sofia Wistam nya lägenheten utan maken Magnus

Sofias hemlighetsmakeri – går bakom ryggen på maken 

När flytten går av stapeln har Sofia inte berättat mer detaljerat än att det är i närtid och att paret har börjat rensa ut saker i villan. När man gör sig av med saker innan en flytt krävs det ofta nya inköp också. Något som Sofia berättar om i det senaste avsnittet av podcasten. 

– Nu ska jag fråga åt en vän. Det är nämligen så att min vän har köpt en lägenhet tillsammans med hennes man precis. Då har den här mannens vän sagt ”nu köper vi ingenting förrän vi har kollat in och planerat hela lägenheten, gå inte och köp något förhastat nu”. Men nu är det så att min vän blivit helt förälskad i en soffa, nu menar jag jättekär i en soffa som min vän velat ha i 20 år, säger Sofia skämtsamt och syftar på sig själv och Magnus. 

Sofia berättar att soffan hon förälskat sig i är en zebramönstrad second hand-soffa som vid auktion kan gå upp mycket i pris och bli väldigt, väldigt dyr. 

– Helt plötsligt har jag börjat tänka på hur jag ska gömma den här soffan, tills det är dags att säga ”ta-da titta vad jag har köpt”. Får man göra såhär? Han kommer antagligen bli rätt irriterad, säger hon och fortsätter:

– Jag har lite dåligt samvete men jag känner att det kommer bli bra. 

Pernilla Wahlgren påpekar att det inte är en liten soffa och att den kan bli ganska svår att gömma. Men hon uppmuntrar ändå sin väns inköp men menar att Magnus då borde få köpa något han gärna vill ha till lägenheten också. 

– Vi har varit tillsammans så länge och känner varandra så väl. Men ibland blir det så att man har hemligheter för varandra. 

– Nu blir det en soffhemlighet, det blir det.