Allt du vill veta om Paradise hotel 2024 – listan över alla deltagare

Rebecca Stella gör comeback i ”Paradise hotel” 2024.
Rebecca Stella gör comeback i ”Paradise hotel” 2024. - Foto: Foto: Viaplay, Patricia Recourt / Viaplay
Dela på Pinterest
Paradise hotel är tillbaka och till hösten 2024 sänds den sprillans nya säsongen. Här är allt du vill veta om programmet och listan över deltagare.

Det var under våren 2021 som den populära dokusåpan ”Paradise hotel” tvärt slutade sändas mitt i den pågående säsongen. Det plötsliga avbrottet berodde på misstankar om övergrepp under inspelningen. Resten av den säsongen fick aldrig se dagens ljus och Viaplay meddelade att man skulle skrota hela formatet, trots att de hade ytterligare en färdiginspelad säsong på lager. Den säsongen sändes dock några år senare på Pluto TV, till tittarnas stora glädje. 

Det märktes att svenska folket saknat en dokusåpa likt ”Paradise hotel”. I januari 2024 kom beskedet att Viaplay valt att ta in det gamla formatet igen och fansen blev överlyckliga att ha gamla PH tillbaka. Viaplay beskriver den nya säsongen i ett pressmeddelande

”Deltagarna ska återigen bilda mixade par i parceremonierna, tidigare PH-deltagare kan komma att dyka upp, det blir hetare känslor, senare nätter, dramatiska vändningar och fler intriger när alla kliver in i huset för att spela spelet. Dessutom kommer deltagarna fortsätta kunna sova i separata sängar på hotellet”

– Vi kommer verkligen maxa den här säsongen med roliga och nostalgiska inslag kryddade med olika comebacker, sa Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige, i ett pressmeddelande.

När har ”Paradise hotel” 2024 premiär? 

Inspelningarna av ”Paradise hotel” har pågått under våren och i början på april avslutades inspelningarna. Säsongen har premiär under hösten 2024 på Viaplay och Viafree. 

Vart spelas ”Paradise hotel” 2024 in? 

Likt de äldre säsongerna av programmet spelas ”Paradise hotel” 2024 in i Mexiko. Men för trogna ”Paradise hotel”-tittare kommer denna säsong skilja sig från föregående, det spelas nämligen in i ett nytt hus, Playa Nix. Produktionen har satsat på att uppgradera huset och att göra om alla rummen inför den nya säsongen. 

”Paradise hotel”-huset Playa Nix. Foto: Viaplay

Vem är programledare för ”Paradise hotel” 2024? 

Programledaren för årets säsong är ingen mindre än Rebecca Stella som återvänder till programmet. Rebecca var programledare för ”Paradise hotel” 2017 och fortsatte under säsongerna 2019 och 2020 och gör nu en efterlängtad comeback. 

– Jag är otroligt peppad på att göra comeback och ge tittarna precis det de vill ha i Paradise Hotel, säger hon i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag har verkligen saknat och längtat efter Paradise Hotel så som det en gång var – med mycket drama, kärlek och vänskap. Äntligen är det dags att röra om i grytan igen och jag är så taggad.

När Rebecca gjorde sin sista säsong 2020 tog Nicole Falciani över stafettpinnen och ledde säsongerna som skulle sändas 2021, men som dessvärre blev skrotade.

Alla deltagare i ”Paradise hotel” 2024

Aftonbladet och Viaplay har tidigare gått ut med detaljer om deltagarlistan och det är en hel del all-stars som återvänder till Mexiko. 

– Vi har med några deltagare som varit med förut, så spelet kom i gång mycket fortare. De vet ju vad spelet går ut på och sätter igång mekanismerna direkt, säger Susanne Nylén, presschef på Viaplay, till Aftonbladet. 

– Det är så kallade ”all stars” från de senaste säsongerna och även från liknande program.

Listan över deltagare: 

Fredrik ”Fimpen” Olsson, 28

Fredrik var med i säsongerna 2019 och 2020 och blev en riktig tittarfavorit. I ”Fimpens” första säsong åkte han ut innan semifinalen, året därpå strax innan finalen. I år satsar han på att vinna.

Fredrik ”Fimpen” Olsson i Paradise hotel 2019.  Foto: Patricia Recourt/Viafree

 Mattias Helén, 23

Mattias var med i säsongen 2020. Året därpå gjorde han comeback i tv-rutan, men för ett helt annat program. Nämligen”Svenska truckers”, där tittarna fick följa honom frakta djur mellan gårdar i främst mellersta Sverige.

Mattias Helén i ”Paradise hotel” 2020. Foto: Fredrik Nilsson / Viaplay

Listan uppdateras. 

Vad är skillnaden på ”Paradise hotel” och ”Paradise”? 

När ”Paradise hotel” skrotades 2021 började kanalen slipa på ett nytt format och efterträdaren blev ”Paradise”, en realityserie ”med fokus på samtida värderingar”. Den snälla versionen fick minst sagt ett svalt mottagande av tv-tittarna som började kalla programmet för  ”PK-hotel”. Säsong två av ”Paradise” sänds under våren 2024 på Pluto TV.