Paradise Hotel

Paradise hotel Sverige är en svensk dokusåpa där ett antal singlar flyttar in på ett lyxigt hotel i Mexiko. Under programmets gång ska deltagarna parvis försöka ta sig hela vägen till finalen, utan att bli eliminerade i de så kallade parceremonier. Varje vecka får den personen som står utan partner i ceremonierna lämna paradiset. 

Tävlingen byggs upp med utmaningar, tävlingar, immuniteter och oväntade tvister. 

Vinsten i Paradise hotel är en halv miljon kronor. 


Svenska kändisar som varit med i Paradise hotel

Flertalet kända personer har blivit kända efter sin medverkan i Paradise hotel, däribland Prinsessan Sofia, Samir Badran, Natacha Peyre och Robin "Mos" Andersson


Anklagelserna om sexuella övergrepp

Sändningen av säsong 14, med Nicole Falciani som programledare, av Paradise hotel avbröts efter att en manlig deltagare anklagades för sexuella övergrepp i programmet mot två kvinnliga deltagare. En förundersökning upprättades av polisen men lades senare ned 2022. 

En förinspelad säsong 15, sändes aldrig med anledning av händelsen. Våren 2023 bekräftade streamingtjänsten Pluto TV att säsong 15 kommer att släppas i mars samma år. 


Nya Paradise

Efter de nedlagda säsongerna valde programmets tv-bolag Nent att göra en ny satsning med fokus på jämlikhet och mångfald. Nya programmet hade premiär i slutet av 2022 och går under namnet Paradise med Tone Sekelius som programledare. 

1