Hanna Friberg arresterad på flygplatsen – berättar om skräckupplevelsen

Hanna Friberg
Hanna Friberg - Foto: Foto: Instagram/@hannafriberg
Dela på Pinterest
Hanna Friberg åkte nyligen till New York för att spendera några veckor med bästa vännen Stella Cocozza. Men ankomsten till USA gick inte som planerat.

Influencern Hanna Friberg, 29, blev känd som ”Hannalicious” genom sin blogg och har stått i rampljuset sedan hon var ung tonåring. Idag är hon en av Sveriges största influencers på sociala medier och driver flera företag samt två podcasts, ”Måndagsvibe” tillsammans med Lovisa ”Lojsan” Wallin och ”30's in the city” med Stella Cocozza

Influencerkollegorna Molly Rustas och Hanna Friberg 2019. Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES

Den sistnämnda podden startade vännerna när de under hösten 2023 åkte på en tre månader lång resa till New York där lyssnarna fick följa med på alla vilda äventyr i staden. Både Hanna och Stella är i skrivande stund singlar och duon delar med sig av historier om dejtinglivet. 

Efter hemkomsten från New York dröjde det inte många månader innan Hanna och Stella begav sig till nästa destination för att testa på dejtinglivet på en ny kontinent, nämligen Kapstaden i Sydafrika. 

Hanna Friberg gripen på flygplatsen i USA 

Nu är vännerna på vift igen och denna gång är de tillbaka i New York för att ge de amerikanska männen en till chans. Men saker gick inte riktigt som planerat. När de landade i New York blev de nämligen gripna på flygplatsen och förhörda i flera timmar. I ett avsnitt av podden berättar duon om den otäcka upplevelsen. 

– Det är så mycket som har hänt. Vi har hållit på att bli utslängda från USA. Saker har hänt den här veckan om man säger så, berättar Hanna i podden. 

Det är nämligen den tidigare resan som säkerhetskontrollen på New Yorks flygplats anmärkte på och undrade vad de gjorde i landet så länge och varför de redan är tillbaka. Personalen som förhörde tjejerna ville ha en exakt utläggning om vad de gjorde i landet i 77 dagar, vilka hotell de bodde på och vilka restauranger de besökte. 

– Jag kan inte tänka. Jag har blackout och svettas, berättar Hanna. 

Varpå Stella börjar beskriva omgivningen:

– Vi kommer in i ett skräckrum. Det är lysrör i taket, det är orange belysning, det är bänkar som är liksom, tänk er psykakuten på 70-talet, alltså det är så kylig stämning där inne. Det är massa poliser, det kommer in killar med handbojor, fotbojor.

Vakternas misstro mot Hanna och Stella

Situationen urartar och vakterna börjar bli irriterad över att Hanna inte kan redogöra för vilka restauranger och hotell de besökt under tiden i USA. Tjejernas mobiler blir beslagtagna och vakterna börjar gå igenom innehållet. 

– Vi ger våra lösenord och de börjar kolla igenom våra telefoner. Då börjar jag säga ”I'm an influencer so I have a lot of photos”, säger Hanna. 

Vakterna som inte riktigt tror på att man kan tjäna så mycket pengar som influencer blir skeptiska och det slutar med att Hanna börjar skryta lite om sig själv för att komma ur situationen. Hon berättar att hon är känd i Sverige och att säkerhetsvakten ska googla på hennes namn och att han då kommer se att det finns en hel del artiklar om henne. 

Hela situationen slutade med att Hanna och Stella slutligen blev godkända att komma in i USA och kunde nu pusta ut och leva ut sin New York-dröm ännu en gång.