Lisa Ajax avslöjande om dotterns namn: ”Vetat i flera år”

Lisa Ajax och pojkvännen Max väntar en dotter
Lisa Ajax och pojkvännen Max väntar en dotter - Foto: STELLA Pictures/Stefan Lindblom, Johan Nilsson/TT
Dela på Pinterest
Mellostjärnan Lisa Ajax och pojkvännen Max väntar barn i juni. Nu berättar Lisa om namnvalet för dottern.

Artisten Lisa Ajax25, slog igenom i ”Idol” år 2014 där hon tog hem hela vinsten och sedan dess har karriären fortsatt blomstra. Hon har synts i flera olika tv-program och tävlat i ”Melodifestivalen” fyra gånger. Senast 2024 med låten “Awful Liar”.

Hennes medverkan i årets upplaga av musiktävlingen skapade stora rubriker eftersom hon var gravid och fick en hel del negativa kommentarer just på grund av att hon stod på scen med en bebisbula. 

Lisa Ajax i ”Melodifestivalen” 2024. Foto: Claudio Bresciani/TT

Lisa Ajax om kommentarerna efter Mello 

I ett inlägg på sociala medier berättade Lisa Ajax att hon fått ta emot flera kommentarer gällande sitt utseende. Och det var det faktum att hon var gravid som ska ha väckt en hel del reaktioner hos tv-tittarna. 

En av de som öppet kommenterat Lisa Ajax utseende är Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton, 46. På X författade han ett inlägg där han skrev följande: 

"Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv". Inlägget ska nu vara borttaget. 

"Det är något patetiskt över en mediekultur som desperat dammsuger sociala medier på melloskämt för att dra i gång konstruerade och fullkomligt poänglösa konflikter. I övrigt önskar jag Lisa Ajax allt gott", skrev Hilton i ett sms till Expressen efter att hans tidigare inlägg på X uppmärksammats i media. 

På Instagram beskriver artisten sin sorg över att hennes utseende kommenteras och kritiseras, inte bara av  tidigare nämnda kulturchef utan även av flertalet personer på Tiktok. 

"Allting sker fort och det är inte alltid mitt huvud hänger med, det kan vara extremt påfrestande vissa dagar. Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre…”, skrev Lisa då. 

Läs mer: Lisa Ajax säger ifrån efter kroppskommentarerna: ”Ledsen och arg”

Lisa Ajax och Max Huss om namnet på dottern

Lisa och sambon Max Huss väntar sitt första barn och ska få en liten dotter som väntas komma i juni. Tidigt i graviditeten kallade paret bebisen för ett smeknamn som Lisa ger alla barn.

– Innan vi hade det här namnet var det ”Plupp”, det har blivit en grej, att jag kallar alla bebisar ”Plupp”, eller ”Lilla Pluppen”, säger Lisa till mama.

När paret fick reda på att det var en liten dotter som låg i magen, började de diskutera riktiga förslag på vad de skulle döpa dottern till – och verkar ha landat i något som de båda tycker om. 

– Jag hade ju egentligen ett namn, alltså det här har jag vetat i flera år. ”Det här ska jag ha, det här ska min framtida dotter heta.”, säger Lisa till tidningen och fortsätter: 

– Max kom faktiskt med ett förslag som vi båda älskar. Jag tycker att det är fint, det är ändå vårt första barn och då är det ju inte bara jag som ska bestämma vad hon ska heta liksom. Det känns bra att han också fick tycka och tänka.

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss på efterfesten i ”Melodifestivalen” 2024. Foto: Johan Nilsson/TT